BARDUFOSS: Det blir nemlig stor aktivitet i forbindelse med geofysiske målinger fra helikopter i lav høyde fra Bjerkvik og Grovfjord i sørvest, og videre nordøstover til Bardufoss og Sørreisa.

Det opplyser Norges geologiske undersøkelse (NGU) i ei pressemelding.

Starter mandag

Lavtflyginga skal foregå fra mandag 21. juli og ut august måned.

- Formålet med disse målingene er primært generell geologisk kartlegging men med spesiell vekt på å finne mineralske ressurser.  Denne kartleggingen er et av tiltakene i regjeringens mineralstrategi presentert 2013, og en videreføring av tilsvarende kartlegging i området de tre siste årene, opplyser lagleder Jan S. Rønning i NGU.

Måling

Selve målingene foregår ved at et helikopter med underhengende målesonde flyr i linjer med innbyrdes avstand 200 meter i retning nordvest-sørøst. Helikopteret flyr med nær konstant høyde ned mot 60 meter over bakken og i en hastighet på 100 kilometer i timen.

Målesystemet bæres av et mørkt helikopter fra firmaet Heliscan as.

- Dersom målingene er uforenelig med annen aktivitet, ønsker vi å bli kontaktet slik at mindre justeringer i måleopplegget kan gjøres. NGU ber spesielt om å bli varslet om hester på lufting og eventuelle rev- eller minkfarmer i området, sier Rønning.

Målingene gjennomføres i nær kontakt med reineiere i området.

(Folkebladet.no)

LAVTFLYGING: Det er i dette området at det vil foregå lavtflyging resten av sommeren. Foto: NGU