Allerede i februar lander de første turistene fra London på Evenes lufthavn. Herfra skal de engelske turistene få oppleve det beste landsdelen har å by på. Det skrev Harstad Tidende fredag.

Det er sortlandsbaserte Discover Arctic som står bak planene. I 2012 regner de med å chartre mellom sju og ti fly med utenlandske turister, men i løpet av noen få år regner de med å mangedoble antallet.

- Det finnes et enormt marked for slike turer. Vi håper at vi i 2015 skal ta mellom 80 og 100 charterfly til Evenes, sier administrerende direktør i selskapet, Bengt Jaegtnes.

- Vi har knapt tatt ned charterfly på Evenes. Om somrene er det noen cruisepassasjerer som skal reise fra Harstad, og det tyske selskapet Walter Reisen har organisert fisketurisme til Lofoten. Men noen storstilt satsning har det ikke vært, sier flyplassjef Martin Berntzen.

Han tror det som nå skjer vil være med på å løfte hele regionen.

- Det vil ha en enorm positiv betydning for Evenes og for næringsutviklingen i hele regionen. Vi må heve blikket og jobbe sammen for å få til dette, sier han.

- Vi ligger langt etter Vesterålen og Lofoten når det gjelder turisme. At vi nå knytter oss til aktører som har mye bredere erfaring på disse områdene er utelukkende positivt, mener Knut-Eirik Dybdal, direktør for Grand Nordic Hotel i Harstad.