FJELLANDSBYEN: Amcar sitt nordnorgetreff starter fredag for bileiere og amcarfolk fra hele Norge.

Vertsskap for treffet er den lokale bilklubben American car club of Målselv, og president Ingar Brandhaug sier det forventes rundt et par hundre biler til fjellandsbyen.

Og det kommer amerikanske biler av alle størrelser, årsklasser og typer — alt fra heftige sportsbiler og feite flak fra 50-tallet til store lastebiler og familiebiler.

Utstilling

Treffet er todelt: Hele treffet er for folk som kjører amerikansk bil eller er medlem i amcarklubb. Og så er det en del for publikum som vil se på.

Fredag og lørdag kveld blir det live musikk i puben, og mat i restauranten og på grillen. Rett og slett kos for amcarfolk i alle aldre.

– Lørdag starter vi årets lengste kolonne fra Målselv fjellandsby. Vi kjører ned til Bardufoss og Heggelia og stiller opp bilene på Istindportalen. Her kan folk komme for å se på kjøretøyene, opplyser president Ingar Brandhaug.

Kjører elbil

Selv har han og familien flere amerikanske biler i stallen, men bruker til daglig en elektrisk drevet Tesla (den er amerikansk, selvfølgelig) til og fra jobb, og er kjempefornøyd med den etter første vinteren.

Han forteller at det på tilbaketuren fra utstillinga i Heggelia vil bli et rebusløp for deltakerne.

Utover ettermiddagen så blir det bedømming av de ti fineste biler på treffet, og påfølgende premiering i løpet av helga.

– Vi lover rett og slett ei helg med mye bilprat og godt selskap for amcar-interesserte, slår Brandhaug fast.

Jubileum

Det er landets nest største bilorganisasjonen, Amcar Norge, sitt landsdelstreff som i år er tildelt den lokale amcarklubben.

Amcar feirer også et storslagent 40-årsjubileum i år, og legger snart ut på en cruising gjennom hele Norge.

Men også den lokale amcarklubben i Målselv feirer seg selv. Og det gjør de altså i forbindelse med treffet i Målselv fjellandsby nå i helga: American car club of Målselv ble startet for 35 år siden i år, som en underklubb av Amcar.

Rapporten fra Marita Laura Johnsen på plass i fjellandsbyen fredag ettermiddag er at den første bilen var på plass allerede før klokka 12 fredag.

- Til nå er det sjekket inn 21 biler. Men stadig kommer det biler opp bakken. Noen sitter i kafeen og koser seg, andre vasker bil og kommer seg på plass i leilighetene. Sola prøver å bryte gjennom skydekket og temperaturen sniker seg akkurat over ti grader, opplyste hun ved 17-tida fredag.