SALANGEN: Sara Ratkje fra Salangen og Ingvild Blomseth Helgesen fra Sørreisa. De har det til felles at de liker å gå i fjellet og være ute i naturen. Det kan føre en av dem helt til topps som årets turjente i Norge.

Konkurransen er dratt i gang av nettstedet turjenter.no som ønsker å sette en ekstra stas på en av de mange turjentene som hasjtagger deres nettsted på instagram.

Ukevinnere

Ratkje og Blomseth Helgesen har begge vært ukevinnere på nettstedet, men nå er de plukket ut blant alle ukevinnerne samt noen til. I alt 58 turjenter.

Disse skal plukkes ned til 15 som skal være med å sluttkonkurransen om å bli årets turjente. Stemmegivningen skjer gjennom nettstedet, og allerede i dag blir finalelaget valgt ut.

Ikke tenkt på det

– Jeg har en instagramkonto der jeg har brukt emneknaggen til turjenter og har i grunnen ikke tenkt noe mer på det. Så fikk jeg en melding om at jeg var kåret til ukes turjente. Alle som er nominert har vært ukesvinnere, sier Sara Ratkje.

Valgkamp

Hun synes det er stas å bli plukket ut og innrømmer at hun har startet en aldri så liten valgkamp på instagram og facebook.

– Det var kjempeartig å bli nominert, det var jeg ikke klar over. Jeg har ikke så mange følgere så valgkampen går mest rundt i venne- og bekjentskapskretsen. Jeg er ikke fan av å plukke stemmer, men når jeg først er med så må jeg jo prøve å gjøre det best mulig, ler hun.

Ti på topp

Sara Ratkje drev mest med fotball i oppveksten og var egentlig lite glad i å gå i fjellet.

– Jeg har lagt fotballen på hylla nå. Jeg likte ikke å gå i fjellet da jeg var yngre. Det er mest de siste to årene at den interessen har tatt av. Jeg ble inspirert av Ti på topp-turene og hadde som mål å klare alle 23 toppene i fjor. Det ble med 19, men jeg var på flere andre topper som ikke står på Ti på topp-lista, sier hun.