- Vi er godt fornøyd med at vi leverer resultatfremgang i tredje kvartal mot fjoråret. Dette til tross for at 3. kvartal ble et svakere kvartal for papirkanalen i mediehusene, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Madia i en pressemelding angående reslutatfremleggelse etter tredje kvartal.

Folkebladet er gjennom HTG en del av Polaris Media-konsernet.

- Resultatfremgangen skyldes først og fremst at digitale annonseinntekter øker med nærmere 20 prosent og at konsernet reduserer driftskostnadene tilnærmet med -2 prosent i kvartalet, uttaler konsernsjef Per Axel Koch.

En vekst på 19,7% i de digitale annonseinntektene, er fortsatt ikke nok for å kompensere fullt ut for tapte inntekter fra papirkanalen. Andelen digitale annonseinntekter økte til 19,2% (16,7%) av totale annonseinntekter i tredje kvartal.

Konsernets samlede omsetning faller med -1,4% til 425 (431) mill. i 3. kvartal. I hovedsak skyldes dette en samlet nedgang i annonseinntektene på -2,4%. September har vært utfordrende i annonsemarkedet for papir i Adresseavisen gruppen og HTG mens Polaris Media Nordvestlandet har hatt nedgang i hele kvartalet.

Den sterke veksten i digitale annonseinntekter er drevet av fortsatt økt bruk av de digitale kanalene, med en spesielt sterk vekst på mobile plattformer, og produkt- og salgsutvikling. Opplagsinntektene er stabile, selv om det samlede opplaget gikk ned med -2,0% (-3,0%).

Konsernet har vedtatt et forbedringsprogram for ytterligere å effektivisere driften og øke veksttakten for digitale inntekter. Ambisjonsnivået for Prosjekt 2015 er å oppnå resultatforbedrende tiltak på 130-145 mill. med helårseffekt fra 2016, herav 120-135 mill. i kostnadsbesparelser. Dette vil innebære en reduksjon i bemanningen i konsernet på 80-100 årsverk. Siktemålet er å oppnå dette ved hjelp av frivillige tiltak. Dette vil medføre en forventet engangskostnad på 80-100 mill. Prosjekt 2015 er viktig for at Polaris Media fortsatt skal levere gode resultater i årene som kommer.

- Resultatene fra 3. kvartal gjør at vår finansielle stilling er styrket, og det gir økte muligheter for videre satsninger, utvikling og strukturelle grep, kommenterer Koch.