Det vil gi omkring 30 nye sitteplasser med langbord og salonger i tilknytning til kaféen på Lundbrygga. Det er bygget ny bar, trapp og satt inn større vinduer for å få utsikt til Sagfjorden. Fra før av har de 45 sitteplasser i førsteetasjen.

Jevnlig smekkfullt i kaféen

– Om vi tøyer det litt kan vi nok ta imot omkring 100 gjester når dette står ferdig, sier Andreas Bay til Folkebladet.

– Årsaken til at vi utvider er rett og slett at det er så populært at det jevnlig blir helt smekkfullt. Det er jo gøy ei lita stund, men når folk opplever gjentatte ganger at de må snu i døra så blir det en hemsko. Derfor tok vi det opp med muséet som eier bygget om det lå muligheter for at de kunne ofre snekkerverkstedet og lageret sitt i andre etasje. De endra på lagerlogistikken og slapp oss til. Vi hadde ikke muligheter til å ta kostnadene med å sette lokalene i stand, men det gjorde museet mot at vi tok belastningen ved en høyere husleie. Dette passet oss veldig godt, sier Bay.

Viktig med gjenbruk

I hovedsak var det snakk om gjenbruk for Andreas og Dina når de startet opp for to år siden. Salangsværingene har også støttet godt opp og gitt mye.

– Også nå har vi hatt ei runde der vi har fått møbler og ting fra folk. Folk tilbyr ting hele tiden, men når det er fullt må vi si nei. Vi har også fått et par store leveranser fra folk som har flytta og overtatt hus. Men denne gangen har vi også kjøpt noen nye ting. Vi er opptatt av å støtte lokalt næringsliv og har derfor kjøpt 24 stoler hos Z interiør, og vi har kjøpt tre langbord fra en lokal snekker. Også en del bilder har vi kjøpt. Vi har vært litt strengere med hva vi slipper inn her oppe i forhold til nede. Det har gått under arbeidstittelen «finstue». Bruken er ikke 100 prosent bestemt annet enn at det skal være en «trykkventil» når det er fullt nede. Vi legger også opp til at det skal være mulig å leie lokalene. Da kan vi også leie ut på dagtid som til begravelser samtidig som vi har åpen kafé, sier han.

Kafeen har litt et levebrød

Til helga skal det feires at det er to år siden oppstarten av «Kåre på kaia».

– Går det bra med drifta?

– Ja det går bra. Jeg har sagt opp den faste stillinga jeg hadde på skolen, men beholdt en vikarstilling. Vi tjener nok ikke så godt som vi hadde gjort om vi jobba som lærere begge to, men vi lever av å drive kaféen. Det hadde ikke gått i en by, men siden vi bor her i Salangen går det, sier han.

Fullt trøkk til helga

– Og til helga blir det feiring?

– Ja, det blir åpent både oppe og nede på dagen. Men festen er på kvelden. Da blir det fullt trøkk her. Da flyr vi opp en bartender fra Oslo med sekken full av ekte tyrkisk mynte. Det er vanskelig å få tak i her oppe. Da satser vi på ekte gammeldags party her. Men det blir ikke levende musikk. Jeg tenker slik at uteliv er at folk treffes for å snakke sammen. Dette er vårt konsept, noe vi holder på. Om det skal være musikk ser vi helst at andre står for arrangementet. Vi er nok aller best på å drive kafé, sier han til Folkebladet.

Lørdag skal det feires at Dina Bergseth Bay og Andreas Bay har drevet «Kåre på kaia» i to år og at de utvider. Foto: Morten Dokka
Ingenting å si på utsikten gjestene får i de nye lokalene i andre etasje på Lundbrygga. Foto: morten dokka