GRYLLEFJORD: Fergesambandet Gryllefjord-Andenes starter å gå den 22.mai med to turer daglig frem til i midten av juni. Da økes det til tre turer daglig over Andfjorden.

Opprinnelig ønsket Fergesambandet å starte samtidig som Malangen-ferga (30.april, journ.anm), men verken Troms eller Nordland fylkeskommune fant midler til rådighet. Det var også ønskelig med en senere sluttdato.

- Fergesambandet Gryllefjord-Andenes har vært privat hele veien og er avhengig av støtte fra det offentlige. I år mente begge fylkeskommunene at det ikke var mer å bidra med. Dermed blir det samme opplegget som i fjor, med et mål om at vi skal klare minst samme antall passasjerer som i fjor, forteller styremedlem i Fergesambandet Andenes-Senja, Per-Inge Søreng, til Folkebladet.

- Dere går altså for ny rekord?

- Vi går for ny rekord. Vi kan ikke ha andre ambisjoner enn det, humrer styremedlemmet.

Jevn økning

De siste årene har passasjertallene økt jevnt og trutt, og toppet seg altså med et rekordår i 2014. Da tok 21.019 passasjerer turen over fjorden.

- Det har vært en god utvikling. Ferga har gått i 20 år, men hvert eneste år er det kamp for å få den til å gå. Vi håper folk fortsetter langs nasjonal turistvei slik at vi får stabilitet i dette sambandet og kan fortsette å vise til gode passasjertall, fortsetter Søreng.

Men han erkjenner at ferga er helt avhengig av godt vær om det skal bli ny passasjer-rekord i år.

- Det havstykket over Andfjorden kan være vanskelig, og vi erkjenner at det er væravhengig. Men vi håper på en knallfin sommer, sier Søreng optimistisk.

MF "Skutvik"

Ferga som gikk den avsluttende etappen på fjorårets sesong, "Stetind", kommer ikke til å være involvert i år.

- Vi hadde håpe at vi skulle få "Stetind", men det var ikke mulig. I stede blir det "Skutvik". Den ferga er ikke så verst, men det betyr at vi i toppsesongen ikke får med alle bilene over fjorden. Det er synd, men vi er positiv og håper på en ny god sesong, sier Søreng.

"Stetind" har kapasitet på 50 biler, mens "Skutvik" bare tar 30.

Folkebladet skrev i fjor om smått kaotiske forhold på fergeleie i Gryllefjord. Søreng forteller at det er gjort utbedringer til årets fergesesong.

- De pælene som mangla er på plass. Når det gjelder biloppstillingsplasser så er det fra kommuen lovd at det skal være ubedra til sesongstarten. Mer enn det tør jeg ikke å si, avslutter han.