Troms fylkeskommune ber kommunene sende en oversikt over tilstanden på kirkene de har satt opp på en prioritert liste. Flere av Midt-Troms kirkene har fått plass på denne listen.

– Vi er kjent med at tilstanden for kirkebygningene rundt om i fylket varierer en del, for å få en mest mulig fullstendig og oppdatert oversikt har vi til hensikt å foreta en gjennomgang av de aktuelle kirkebygningene med tanke på en tilstandsvurdering, står det i brevet sendt ut til de aktuelle kommunene.

Prioritering

Det er syv lister i Midt-Troms som har fått plass på listen som blir prioritert i første omgang, men også to eldre kirker vil bli sett nærmere på.

Vi vil prioritere kirkene på listen, men vi vil også ta med noen av de eldste kirkene som ikke er på lista. På den listen ligger Øverbygd og Dyrøy, står det videre i fylkeskommunens brev.

Det er ønskelig fra Troms fylkeskommune å starte arbeidet om kort tid. Dermed er fristen for tilbakemeldinger fra kommunene satt til 1.mai.

–Vår plan er å starte opp med dette arbeidet i vår, og målet er en samlet rapport om hvordan det står til, står det i brevet.

Det kommer også frem at i forbindelse med den planlagte regionreformen har Riksantikvaren foreslått at forvaltningsansvar når det kommer til listeførte kirker, overføres til de nye regionene, altså til fylkeskommune.

Lavangen kirke er også på listen over kirker i Troms som skal bli sett nærmere på i år. Foto: Ulf Antonsen