FINNSNES: – Det har vært det eneste rette å gjøre, forteller paret etter at de mandag åpnet den seks måneder gamle butikken i nye, friske, større lokaler i Fredheimgården.

Veggene som nå omfavner butikken som selger orientalsk mat holder nærmere 200 kvadratmeter. Den forrige - like under 50.

– Folk som kommer på besøk til oss senker faktisk skuldrene betraktelig mer enn hva de gjorde tidligere i den gamle butikken. Det har nok noe med romsligheten å gjøre, sier Hans Ivar Hansen.

Les også: Åpninga av orientalsk butikk i sentrum

Flere varer i hyllene

For folk har det vært. Et solid  økende kundetall kan han vise for seg.

– Det er betraktelig mye fler kunder som tar turen innom oss nå, påpeker han og legger til:

– Det er nok en naturlig vending siden de har tatt inn flere varer også.

– Fredag hadde vi 30 nyheter å by på og mandag kommer det to til tre paller med 50, 60 nye ting, forteller han.

Da Folkebladet i midten av oktober brakte nyheten om parets butikkflytting, var ikke paret sikker på om markedet for en så stor orientalsk butikk var til stede på Finnsnes.

– Nå vet jeg at det er det.  Jeg trenger ikke å tro eller spekulere mer. Vi merker at det norske folk på Finnsnes kjenner til rettene og vil ha hjelp til å lage eller utarbeide oppskrifter, sier han.

Mye jobb - lite søvn

I tillegg til større varetrykk, kunder og og areal, har også paret investert i en ferskvareavdeling hvor frukt og grønt blir verdsatt høyt.

– I den gamle butikken hadde vi et veldig begrenset utbud av grønnsaker. Vi har nå anskaffet oss ei fruktavdelig som vi skal holde liv gjennom hele uka, i alle fall forsøke, medgir han.

Innehaver Hansen har også fått et eget kontor som han i de gamle lokalene savnet veldig.

–  Det er bare deilig. Utrolig godt. Nå har vi også fått organisert lageret, dermed blir jobben med å holde kontroll over varene mye lettere, påpeker han.

Det har ifølge paret vært mye jobb og lite søvn for å få til alt før åpningsdagen forrige mandag.

– Men det var definitivt verdt det da vi på morgenen kunne åpne en helt ny og frisk butikk, sier han.