FINNSNES: Det sier Erik Tvindesæter fra Odin Gruppen AS, et av selskapene bak det såkalte Himalaya-prosjektet på Finnsnes. Prosjektet handler som kjent om utbygging av tre boligblokker bak Statoil på Finnsnes.

Folkebladet-TV: Himalaya - for et prosjekt

Fram til tilbake

– Det har vært litt fram og tilbake, men nå har vi gjort et forsøk på å finne løsninger i forhold til de innsigelsene vi fikk fra naboene. Vi mener å ha funnet en løsning som er god, og har nå altså sendt rammesøknaden til Lenvik kommune, sier Tvindesæter.

– Den ene blokka blir i tillegg mindre, noe som betyr at prosjektet i sin helhet omfatter 39 leilighetsbygg i stedet for 42 som opprinnelig tenkt.

Opp til politikerne

Det oppstod en del støy etter at Himalaya-prosjektet ble lansert i vår. Naboer kom med innsigelser på prosjektets størrelse og form.

– Er dere blitt helt enige med naboene nå?

– Det har kommet inn noen kommentarer etter at vi sendte ut nytt nabovarsel. Disse har vi selv gitt våre kommentarer til i rammesøknaden, så nå er det opp til politikerne å ta stilling til denne byggesaken, sier Tvindesæter.

Han legger ikke skjul på at han synes at de fra utbyggernes side har strukket seg langt for å imøtekomme naboenes innsigelser.

– Dette er et sentrumsområde, og sentrumsplanen fastslår at det skal fortettes i sentrum – da må det nesten bli seende slik ut som dette i området, poengterer Tvindesæter.

Søker fortsatt disp

– Er de nye justerte utbyggingsplanene ”innafor” sentrumsplanen?

– Vi har søkt om dispensasjon til å bygge en etasje høyere enn det sentrumsplanen fastsetter, samt i forhold til antall leiligheter per blokk. Dette gjør vi jo fordi vi mener det blir et bedre og «luftigere» prosjekt med mer luft mellom byggene, samt større plass til oppholdsarealer og lekeplass. Vi kunne bygget tomta mye tettere, men vi mener at prosjektet ser mye bedre ut på denne måten, understreker Tvindesæter.

Han håper på at rammetillatelsen er på plass ut på nyåret.

– Når ser du for deg at Himalaya-prosjektet blir realisert?

– Så fort vi har tillatelsen på plass vil vi begynne å selge leiligheter, og hvor fort vi kan sette spaden i jorda på blokk en avhenger av salget. Vi opplever for så vidt allerede en veldig positiv interesse, der folk har tegnet seg på blokka og faktisk også begynt å peike seg ut leiligheter – men det er selvsagt ikke noe som er kontraktsfestet ennå.

fornøyd: Erik Tvindesæter fra Odin Gruppen er fornøyd med de nye løsningene som er kommet på plass. Foto: Christian Unosen