BARDUFOSS: 17.mai-komiteen på Bardufoss har i år selv måtte betale for engangsutstyr og trykking av 17.mai-programmet til arrangementet i Bardufosshallen. Den regninga har tidligere Forsvaret stått for, men i år har de sagt stopp.

- Det er opp til hver enkelt bidragsyter om de vil bidra eller ikke. Jeg respekterer at Forsvaret ikke kan støtte like mye som før, og gleder meg heller over alle andre i næringslivet og private som bidrar til vårt arrangement, sier 17.mai-komiteens leder, Vegar Gystad, til Nye Troms. Han har sitt daglige virke i nettopp Forsvaret, som kommunikasjonssjef i Hæren.

- Joda, jeg skjønner at min dobbeltrolle er spesiell i denne saken, men jeg har ingen problemer med å forstå avslaget på støtten fra min arbeidsgiver, sier Gystad til avisa.

Inntektene fra arrangementet har hvert år gått til 6.klassingene ved Fagerlidal skole, som bruker pengene på leirskole. Den økonomiske gevinsten i år bli noe mindre når arrangørene selv må punge ut for de regningene Forsvaret tidligere har tatt seg av. Ifølge Nye Troms koster det omtrent 8.000 kroner for trykking av program og innkjøp av utstyr.

- Hæren må ta inn over seg at vi først og fremst skal ta vårt samfunnsansvar og sørge for mest mulig kampkraft til forsvar av landet vårt for pengene vi har til rådighet, sier pressetalsmann i Hæren, Aleksander Jankov.