FINNSNES: Det ble opplyst i Lenvik kommunestyre torsdag. Bakgrunnen var et spørsmål fra Per-Inge Søreng (KrF) om den pågående uenigheten mellom NCC og Lenvik kommune vedrørende sluttfakturaen etter ungdomsskoleutbygginga.

– For tiden er den totale kostnaden 238,5 millioner kroner, altså 3,5 millioner kroner under den vedtatte ramma på 242 millioner kroner, opplyste teknisk sjef Geir Fredriksen.

Dog må den pågående tvisten med NCC avklares før sluttsummen kan meisles i stein.

Opprettholder kravet

Da Finnsnes nye ungdomsskole stod gjennomført oppstod det rundt hundre endringsmeldinger. Det er Lenvik kommunes avvisning av 17 av disse som er bakgrunnen for uenigheten mellom NCC som utbygger og kommunen som byggherre.

– Lenvik kommune er av den oppfatning at de avviste endringene skal inngå i det som er beskrevet i totalentreprisekontrakten. Det mener imidlertid ikke NCC, forklarte Fredriksen.

Overfor kommunestyret ble det påpekt at NCC står på sitt krav om ytterligere 10,4 millioner kroner på sluttregninga. Fredriksen unnlot imidlertid å prosedere saken ytterligere ettersom det kan hende at den munner ut i en rettslig tvist.

Ikke overrasket

Per-Inge Søreng er ikke overrasket over at det foreligger en uenighet mellom NCC og Lenvik kommune om sluttregninga.

– Det er ikke unormalt at det blir uenigheter om sluttoppgjøret når det handler om sånne store kontrakter, det er vel mer vanlig enn uvanlig. Ut ifra svaret jeg fikk oppfatter jeg det sånn at det er godt håp om i all hovedsak å holde sluttsummen under ramma på 242 millioner kroner, sier Søreng.

– Har du lyst til å si ”hva var det jeg sa” til de som tvilte på at ramme ville holde?

– Nei, nå velger jeg å se positivt på dette. At det var andre meninger om dette underveis det får så være, jeg er bare glad for at skolen nå står der og ser ut til å fungere veldig bra. Det synes jeg vi alle sammen skal glede oss over, og så får vi heller prøve å glemme denne gamle skolestriden, sier Søreng.