GRYLLEFJORD: Ferga som trafikkerer mellom Gryllefjord og Andenes har som kjent vært innstilt i tre dager som en følge av tekniske problemer på ferga MF ”Skutvik”.

Les også: Setter inn ny ferge

Kan berges

Nå er det klart at ferga må gjennomgå store reparasjoner, og av den grunn er ute for i år. Dermed er det eneste som kan berge resten av årets sesong for Andfjordforbindelsen ferga MF ”Stetind”.

- Dette er ei ferge som er 15 meter lenger enn ”Skutvik”, så nå skal det testes om ferga kan gå inn til Gryllefjord. Dersom det går bra, er vi i gang med full kjøring fra torsdag. Går det ikke bra er sesongen ute for forbindelsen, så nå krysser vi fingrer, tær og alt vi har, sier Leif A. Iversen som er driftsleder for Fergesambandet Andøy Senja AS.

En katastrofe

Driftslederen har tidligere langet ut mot fergekaia i Gryllefjord og kalt den en skandale. At kaifasilitetene nå rett og slett kan sette en stopper for årets sesong gjør Iversen forbannet.

- Jeg er jævla frustrert! Det vil være en katastrofe å måtte avslutte den beste sesongen siden forbindelsen startet opp i 1999, og det kun på grunn av at fasilitetene ikke er i orden, understreker Iversen.

- Må utbedres

Ifølge driftslederen er problemet med fergekaia i Gryllefjord at den kun har vært en midlertidig løsning siden starten. Blant annet fordi kun to pilarer holder kaia stødig ved anløp, mens det minst burde vært fire.

- Vi har hele veien hatt problemer med dette, og spesielt ved enkelte vindretninger. I tillegg er det bygget en molo som har ført til at det ligger store steiner i leia som til stadighet gjør det farefullt under ugunstige vindforhold, sier Iversen som er mer enn klinkende klar på at fergeleiet nå må utbedres.

Flere henvendelser

Ordfører i Torsken kommune, Fred Ove Flakstad, har tidligere uttalt til Folkebladet at Troms fylkeskommune, fergemannskap og kommune må gå sammen for å finne en løsning på kaiproblemene snarest mulig.

- Det er ikke kostnadsfritt, men jeg har sendt flere henvendelser til fylkeskommunen angående dette problemet, sa Flakstad i juni.

Etter planen skal Andfjordforbindelsen gå til ut august.

(Folkebladet.no)