Initiativet til det nye barneskirennet er det  Sparebank 1 Nord-Norge som står bak. Banken håper på at minst 300 unger vil stille opp under barneskirennet fredag 31. mars, dagen før startskuddet går for de klassiske storløpene. Barneskirennet er ett av tiltakene for å gjøre denne helga til en stor folkefest på Setermoen.

En skilek for barna

Arrangørene ønsker unge deltakere fra hele regionen under skirennet som skal være en skilek for barna, uten tidtaking.

– Det er en ny dimensjon over Reisaløpet i år. For oss er dette et bidrag til å gjøre det til en stor fest for hele familien. Det er ikke bare for dem som skal slite seg over Orta og Øverliskaret. Vi ønsker å lage det til en stor fest for ungene også. Det er litt i tråd med hva vi har gjort i noen år nå med Arctic Race. Vi ser jo at det er et kjempepotensial for å lage det til en kjempestor fest for hele familien her på Setermoen, sier Christian Larsen i Sparebank1 Nord-Norge.

På ski i gata

Ungene skal få mulighetene til å gå på ski i gatene og på gangveiene på Setermoen.

– Det blir preparerte spor rundt omkring i sentrum, så vi må stenge av litt dagen før og samme dagen. Det blir også lagt snø på en del av gangveiene, sier Erlend Kroken i Bardu IL Ski.

– Basen i «Ski Village» som lages av reisaløpet i et godt samarbeid med kommunen blir i området rett utenfor kommunehuset. Barna går i mål i gata som da blir stengt. Det blir ei kompakt løype. Og det blir åpent for alle fra 0 til 12 år, og det er gratis å delta. Det blir et godt opplegg, forsikrer Larsen.

Mange stiller opp

–Banken samarbeider med Bardu IL Ski om løypa, vi er god på bank og de er god på å lage skiløyper. Vi har en god kultur i banken for å brette opp ermene, så alle våres ansatte i området og hele Midt-Troms stiller opp, sier han.

– Banken stiller med 26 ansatte i forbindelse med hele helga. I tillegg kommer det 7–8 fra staben i Tromsø, fortellerTonje Vik i Sparebanken.

– Men det vil også være andre aktiviteter og boder i sentrum fra formiddagen. Sparebanken har sørget for at vi får smøretraileren fra landslaget hit slik som under Millionfisken. Der kan folk komme inn. Smøreteamet er på plass fra ettermiddagen, fortsetter hun.

– Nå har vi 8–10 som vil komme med boder. Det blir en litt tradisjonell markedsplass. Og vi jobber også med å få på plass en storskjerm på 40–50 kvadratmeter. Fra den ser vi for oss at vi skal klare å lage litt liv. Jeg tror det blir en flott fredag på Setermoen, sier næringssjef Lennarth Kvernmo.

Får stor betydning

Ordfører Toralf Heimdal (Sp) mener det nye Reistadløpet kan få en stor betydning for Bardu. Ikke minst økt handel. Men han ønsker også et regionalt preg på det.

– Dette skal være landsdelenes løp og vi tenker regionalt hele tiden. Og jeg tror det gi et løft for store reiselivsmotorer som Polar Park i Bardu, men også for de mindre aktørene. I perioden mars til mai har vi jo et fantastisk lys og mye snø. Det må vi ha en målsetting om å selge. Vi leverer mye snø og gode bilder i tillegg til sportslige traseer. Vi vil vekke oppsikt, sier han.