FINNSNES: – Det er vel interessen som fanger meg igjen.

Slik svarer Kjell Rydning på spørsmål om hvorfor han nå vil lokke Finnsnesfolket ut på byen igjen.

Rydning forteller at det hele startet med en forespørsel fra innehaver Jørgen Engenes på Go2gate om samarbeid, og at det var utslagsgivende for hvorfor han ønsket seg tilbake i manésjen.

– Vi håper å kunne skape en litt mer folkelig pub med musikk oppe, og så kanskje  jobbe med litt tyngre konserter nede i kjelleren, forteller han.

Visjonen er ifølge Rydning at stedet fortsatt skal ha et aktivt kafémiljø på dagtid, i tillegg til at det skal drives pizzaservering.

– Er det vanskelig å trekke folk ut på byen i dag?

– Ja det er klart at det er ei utfordring. Det har å gjøre med hva vi klarer å arrangere. Vi må bli gode innenfor musikk og underholdning, men også på det å lage en god kafe, forteller Rydning og legger til at man også har planer om å  utvide den menyen.

Han er også storfornøyd med lokalene som er i ferd med å få et ansiktsløft rettet inn mot den tenkte aktiviteten.

På spørsmål om hva som er den største forskjellen på utelivet i dag og den gang Rydning selv var aktiv i bransjen svarer han slik:

– Det var mer tilgang på publikum. Uten at vi skal snakke om noe kontroversielt så man at aktiviteten dalte en del da den nye røykeloven ble innført. Det er et fenomen i seg selv, for man skule tro det ville ta seg opp igjen. Vi må bare bli bedre slik at vi fanger folks interesse. Vi kan ikke vente på publikum, men vi må være på banen og friste hele tiden.

Rydning har trua på at utelivet vil få sin renessanse og mener at folk har behov for å møtes «akustisk».

– Med det mener jeg at vi kan treffes på kafe i stedetfor på Facebook for eksempel. Vi er tross alt mennesker og kan ikke bare kommunisere digitalt, sier Rydning.

Pianobar

Innehaver, Jørgen Engenes, forteller at man blant annet har gjort forandringer i baren, og gjennomført en større operasjon der man har fått inn mer øl på tank.

– Vi får også inn et flygel slik at vi kan kjøre et pianobarkonsept for å få flere bein å stå på.

– Dere har jo prøvd en del forskjellig de siste årene. Hva tilsier at dere skal lykkes nå?

– Vi har jo lykkes i fjor egentlig, men vi må ha mer variasjon i arrangementene våre. Det er mange typer prosjekt som står på trappa, forteller Engenes.

Han forteller at endringene som nå gjøres er en kombinasjon av tilbakemeldinger fra publikum, i tillegg til deres egne idéer.

– Vi var enige om at det var litt for kaldt i lokalet. Nå blir det lunere og varmere, forteller Engenes.

– Er det nok til å få folk ut?

– Det er nok ikke så traust som folk kanskje tror. Jeg har holdt på i ett år nå og da har vi faktisk sett en økning i utelivet. Omsetningsmessig har det vært veldig bra og jeg tror det er på vei tilbake.