FINNSNES: Sommeren 2014 reiste familien på ferie til Tyrkia hvor de angivelig skulle besøke mannens familie.

Kvinnen, som hadde konvertert til islam i Tromsø, har tidligere uttalt at ektemannen etterhvert ble veldig opptatt av religionen.

Etter at familien, som også bestod av fem barn i alderen ett til åtte år kom til Tyrkia, kjørte de buss til grensen mot Syria.

Kvinnen har til VG skildret dramatiske hendelser og fortalt at hun ble kommandert ut av bussen og måtte flykte.

– Syriafarer ville slutte seg til IS Oslo (NTB): Norske myndigheter har gode spor som viser at 35-åringen som tok med familien til det krigsherjede Syria, ville slutte seg til islamistgruppen Den islamske staten (IS), får Dagbladet bekreftet. "Paradis"

Tirsdag, når saka går for retten, skal Senja Tingrett få klarhet i om hun og barna ble bortført til Syria og IS-hovedstaden Raqqa.

Mannen, som er norsk-syrisk, mener de ble med frivillig.

Til VG har kvinnen sagt at ektemannen ville at familien skulle leve i «paradis» i terrorkalifatet til Islamsk stat (IS). Saken kan du lese her.

Mannen skal ifølge samme kilde ha trent med IS mens kvinnen og barna ble holdt fanget.

Bortførte familien til Syria — Ferdig etterforska Familien fra Botnhamn ble bortført til Syria av deres egen far og ektefelle. Nå er etterforskninga av mannen ferdig. Privat-etterforsker

Etter at det yngste barnet ble alvorlig syk under fangenskapet i Syria, klarte hun å få kontakt med moren sin hjemme i Norge. En privat-etterforsker ble satt på saken og norske politimyndigheter ble koblet inn.

Familien var tilbake på norsk jord 6. september i 2014. Den norsk-syriske mannen ble arrestert og senere fengslet for narkotikaomsetning.

Bortføringa har siden da blitt etterforsket av Finnsnes politidistrikt.

– Han kjenner seg ikke igjen i tiltalen Statsadvokatene i Troms og Finnmark har tatt ut tiltale mot mannen som tok med seg kona og fem mindreårige barn til Syria i august i fjor. Ingen kommentar

NRK Troms har vært i kontakt med mannens forsvarer, advokat Christian Flemmen Johansen. Han ønsker ikke å kommentere saka. Det vil verken kvinnenes bistandsadvokat, Tone Norderval, eller kvinnen selv gjøre.

Mannen er tiltalt for frihetsberøvelse og for å ha brutt kontaktforbudet han er blitt pålagt. Det er satt av fire dager til behandling av saken.