VANGSVIK: Kommunestyret ble på møtet informert om intensjonsavtalen mellom Lenvik og Tranøy.

– Vi har ikke gått gjennom avtalen detaljert punkt for punkt, men de har fått et eksemplar av den og vi har gått gjennom hovedpunktene, forteller ordfører i Tranøy, Jan Fredrik Jenssen.

Merkenavn

Etter møtet har en god del av fokuset vært på at en ny kommune kan få navnet Senja kommune.

– Det var ingen diskusjon rundt navnet. Det falt naturlig for oss som har vært med i forhandlingsutvalget. Navnet kom på bordet og alle var egentlig enig i at det var et godt navn, forteller Jenssen.

Ordføreren husker ikke hvem som kom på navnet, men mener det er uvesentlig at debatten skal dreie seg om navnet.

– Det er de tjenestene vi skal yte publikum og utvikling av området og næringslivet som er det viktige. I så måte synes jeg Senja kanskje er det som er mest kjent og et merkenavn utad. Jeg ser at når jeg selv er ute og reiser og sier at jeg kommer fra Senja, så nikker folk anerkjennende. Om jeg sier at jeg kommer fra Vangsvik eller Finnsnes så er det ingen som vet hvor det er hen, sier Jenssen.

Ut til høring

Et viktig punkt i avtalen er at selv om kommunesenteret vil legges til Finnsens, skal en del arbeidsplasser være på kommunehuset i Vangsvik. Ifølge ordføreren er det én ting å se for seg hva man kan miste ved en sammenslåing, men at man også må ha fokus på hvilken styrke det gir å være en større enhet.

– Jeg registrerer at få tar opp den tråden. Å være en samfunnsbygger og være med å utvikle næringslivet og rammebetingelsene for næringslivet er enklere når man har litt mer substans og muskler, enn når man er en liten kommune. Valget står om vi skal kjøpe det meste av kommunale tjenester rundt omkring fra andre kommuner, eller skal vi sette oss i førersetet og være med å bestemme nivåene på tjenestene vi skal gi innbyggerne, forteller Jenssen.

Intensjonsavtalen vil snart legges ut for høring og være tilgjengelig for publikum frem til kommunestyrets behandling 25. oktober.