FINNSNES: – Vi er en dialog med trenerteamet og regner med at vi skal fortsette med samme trenerteamet som vi har hatt de siste årene, forteller Olav Eriksen, medlem i sportslig utvalg i FIL.

Ikke signert

For to uker siden sa hovedtrener Bjørn ”Bummen” Johansen at han håpet trenerfremtiden hans på Finnsnes ville være avklart i løpet av 8-10 dager. Fjorten dager senere er situasjonen fortsatt ikke løst, men klubben regner med å ha det i boks i løpet av denne uka.

– Veldig mye er avklart, men vi ønsker ikke å gå ut med noe før vi har signert kontrakter og har fått ting på papiret. Vi ser veldig positivt på det, sier Eriksen.

Påvirker prosessen

”Bummen” har vært klar på at en videre strategi med satsing på A-laget i Tromsø ville være nødvendig for at han skulle fortsette i klubben.

– Da hadde vi ikke trengt å sette oss ned. Det klubben har vært igjennom stjeler energi, og hvis dette hadde blitt starten på en kursendring ville jeg ikke vært aktuell for å være med videre, sa treneren for to uker siden.

Ifølge Eriksen har bråket rundt klubben bidratt til at arbeidet med å få trenerkabalen på plass har drøyd ut i tid.

– Det er det ingen tvil om. Vi har på mange måter vært handlingslammet en tid, men vi er på ballen og må planlegge neste sesong. Vi har hatt en positiv dialog med våre trenere hele veien, og har et trenerteam som er ansatt ut året og som er i full gang med å planlegge neste sesong. Dette arbeidet er vi godt i gang med, og vi tror at vi skal få på plass det meste i løpet av kort tid. Både når det gjelder seniorfotballen og barne- og ungdomsfotballen, sier han.

Satser videre

I helgen sa styreleder i FIL Fotball Herleif Hanssen, at klubben kan klare seg uten lag i aldersbestemte avdelinger, selv om det er noe klubben ikke ønsker.

– Sånn som vi ser det vil det ikke få noen umiddelbar effekt for A-laget. Vi er Nord-Norges beste andredivisjonslag og vi tar mål av oss på å fortsatt være det neste sesong, sier Eriksen.

Også når det gjelder barne- og ungdomsfotballen satser klubben på å ha ting på plass rimelig snart, og utelukker ikke samarbeid med andre klubber.

– Det er i barnefotballen at utfordringen ligger. Da må vi ta en opptelling på hvor mange spillere vi har, og om vi da har nok spillere til å stille lag i alle årsklassene. Så får vi se nærmere på det om vi kommer i den situasjonen at det er enkelte årsklasser der det blir få spillere, og se på hva vi kan gjøre eventuelt i samarbeid med andre klubber, sier Eriksen.

Det har ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra trener Bjørn Johansen.

- Det blir en tøff avdeling

Olav Eriksen mener spillselskapene undervurderer FIL i sine tips for neste sesong.

FIL kjempet i år i toppen av ligaen, men er spådd å bli en middelhavsfarer av ”ekspertene” neste sesong.

– Jeg ser at spillselskapene har tippet oss omtrent midt på tabellen. Sett i lys av det vi presterte i år er kanskje det litt beskjedent. Jeg vil tro de tipsene er til en viss grad preget av usikkerheten som har blitt skapt rundt FIL Fotball, sier Olav Eriksen, medlem i sportslig utvalg i FIL.

Han tror divisjonen neste år vil bli mer tett og jevn enn den var i år.

– Det blir en tøff avdeling og helt sikkert en jevnere avdeling enn det vi hadde i år. Så får vi ruste oss opp på spiller og trenersiden for å være med så høyt opp som vi kan. Når det gjelder A-laget går vi på med friskt mot og håper at uroen og usikkerheten om klubbens satsing blir et tilbakelagt stadium. Da kan vi gå videre og konsentrere oss om det vi alle ønsker, nemlig å legge forholdene best mulig til rette både for barne- og ungdomsfotballen og for seniorfotballen, sier Eriksen.