HUSØY: Nordlys skriver torsdag om at regnskapet for året 2013 viser meget stygge tall for Husøy-bedriften. Selv om omsetningen økte betraktelig, så ble kostnadene for store. Et underskudd før skatt på tett oppunder 10 millioner kroner ble resultatet.- Det var et utfordrende år på kvitfisk i fjor, men vi landet dette med beina på jorda. Det største problemet var på laksevidereforedlinga, der det ble dobbel pris på laksen vi kjøpte inn, forteller Rita Karlsen til avisa.

Mange om beinet

Grunnen til den store økningen på lakseråvarene skal skyldes først og fremst mangel på laks og stor etterspørsel. Samtidig kunne de ikke heve prisene på lakseproduktene som de selger.- Dette ga oss store utfordringer, noe regnskapet viser, sier Karlsen.

På bedringens vei

Selv om fjoråret ikke var vellykket, så forsikrer Karlsen om at bedriften ikke kommer til å gå under.- Det ligger ikke an til å bli noe nytt underskudd i år. Prisen på laks har normalisert seg, og vi har gjort grep på innkjøps- og salgssida som sikrer oss en mer stabil situasjon. Vi har også investert i end el nytt utstyr og maskineri som vi nyter godt av nå.(Folkebladet.no)