FINNSNES: Ifølge regionlensmann Arnold Nilsen sitter fortsatt 40-åringen i arrest i Tromsø.

Det politiet nå skal ta stilling til, er om mannen skal varetektsfengsles eller ikke.

Årsaken til at politiet mandag ettermiddag pågrep de to mennene skal være at en kvinne rapporterte om en uønska kontakt og oppmerksomhet fra de to.

- Fengselsmøte

Da Lenvik-politiet dro for å konfronterte personene, utvikla situasjonen seg til å bli en pågripelse hvor da en av de pågrepete tok tak i ei øks for å forsvare seg.

Mannen som er i 50-årene ble løslatt natt til tirsdag, mens han i 40-årene ble sendt til arrest i Tromsø.

- I morgentimene i dag gjennomfører Troms politidistrikt et fengselsmøte med mål om å varetektsfengsle mannen i 40-årene som fortsatt sitter i Tromsø, forteller Nilsen.

– Kan slippe

Så lett skal det imidlertid ikke vise seg å være. Mannen kan nemlig unngå å bli fengsla mens saka etterforskes.

- Vi skal ta stilling til om det finnes ledige fengselsplasser eller ikke. Hvis det ikke er det, vil det være unaturlig å sette han i varetektsarrest, forteller han.

Politiet kom ikke til skade under pågripelsen og jobber fortsatt jevnt og trutt med saka.

- Vi gjennomfører vitneavhør ennå, sier Nilsen.

- Tre dager

I Norge skjer varetektsfengsling etter en beslutning i den lokale tingretten basert på at det er «skjellig grunn til mistanke» om at vedkommende person har utført ulovlige handlinger som etter loven kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder.

Før en person blir varetektsfengslet, kan han holdes i politiarrest i inntil tre dager.

(Folkebladet.no)

- Vi skal ta stilling til om det finnes ledige fengselsplasser eller ikke. Hvis det ikke er det, vil det være unaturlig å sette han i varetektsarrest, forteller regionlensmann Arnold Nilsen. Foto: Stian Jakobsen