TROMSØ: Over 120 journalister er på plass i Tromsø for å følge årets Arctic Frontiers.

På gjestelisten finner man blant annet Prins Albert II av Monaco, Finlands statsminister, Alexander Stubb, vår egen Erna Solberg, i tillegg til andre ministere og toppledere fra hele verden.

Som fylkesråd for næring i Troms får Line Miriam Sandberg en sentral rolle i avviklingen av en av verdens største klima- og miljø-konferanser.

- Dette er ikke noe hva som helst. Det er bare å ta en titt på hvem som kommer, sier Sandberg til Folkebladet i telefon på vei til Tromsø, hvor hun i kveld skal sitte i panel med blant annet Prinsen av Monaco på åpningen av konferansen.

Nervøs

Og det var en smånervøs fylkesråd som satte avgårde til "Nordens Paris".

- Jeg er passelig nervøs, ler Sandberg.

Hun er smertelig klar over at denne uka ikke er tida for noen feilskjær.

- Jeg vil bidra med mine foredrag og være en god ambassadør for Troms fylke. Men mest av alt skal jeg prøve og gi verden det beste fra Norge.

Oljeprisen under lupen

Årets tema er klimaet og miljøet i arktiske strøk, med ressursene som ligger. Oljeprisen er også et tema som skal få kjørt seg.

- Dette blir kjempeinteressant. Det er den tyngste konferansen i hele Landet, og en av de tyngste i hele verden, forteller FrP-politikeren.

- Verdens øyne er rettet mot Nord. Det blir utrulig lærerikt, og som fylkesråd synes jeg det er stort at man har fått en slik global arena i Tromsø, fortsetter Sandberg.