BARDUFOSS: Det kan være den samme bjørnen som for et par uker siden herjet i saueflokkene i Bardu, melder NRK Troms.

Tor Eriksen i Målselv viltnemnd sier til NRK Troms at en person meldte ifra til viltnemnda fredag kveld om at han hadde observert det han trodde var en bjørn i nedre del av kommunen mot Bardufoss.

- Det er ikke uvanlig med bjørn i dalstrøkene her, men det interessante her er om dette er det samme individet som drepte flere sauer i Bardu, sier Eriksen til NRK Troms.

- Ikke overrasket

Rovviltkontakt Trond-Erik Markussen sier at han ikke kan slå fast verken det ene eller andre, men at det ikke er usannsynlig at dette er bjørn, basert på de forklaringene som de fikk av tipseren fredag.

Han kan ikke utelukke at bjørnen som trolig ble observert nær Bardufoss er den samme som har herjet i saueflokkene i Bardu, og som det er utlyst lisensjakt på.

– Vi skal ikke være overrasket over at det kommer bjørn nær Bardufoss. Bjørnen har et stort område den opererer på, sier Markussen.

Opptre varsomt

Tor Eriksen ber overfor NRK Troms folk om å opptre varsomt dersom man skulle møte på en bjørn nå.

- Det viktigste man må huske på er å opptre rolig og ikke provosere unødig, og å respektere båndtvangen, sier Tor Eriksen i Målselv viltnemnd.