SALANGEN: Millionfisken er en fiskekonkurranse med en total premiepott på over én million kroner.

Det legges også til rette for et rikt kulturelt tilbud der fastboende, besøkende, barn og ungdom kan oppleve lokale, nasjonale og internasjonale artister, utstillere, salgsboder, folkeliv, underholdning og bevertning i et maritimt miljø.

Postgirobygget

Artistansvarlig for Millionfisken, Christer Møller, gleder seg over å kunne annonsere de første artistene.

- Det er nesten irriterende hvor mange av Postgirobyggets sanger egentlig man kan når man hører dem, sier Møller og fortsetter:

- Det er flaut hvor mange sommerminner som dukker opp når man hører dem. Bandet som er et av Norges største og mest folkekjære band i Norge er klar for hovedscenen på Lundkaia, smiler han.

Han lurer rett og slett på om stemmebåndene hos publikum vil holde under den garanterte allsangen fredag under Millionfisken.

- Sannsynligvis ikke, sier en oppglødd Møller.

Postgirobygget feiret 20-årsjubileum i 2016 med en rekke festivaljobber.

- Bli med og opplev Postgirobygget. Syng med på hitkavalkaden med «Idyll», «En solskinnsdag», «Tidløs», «Sløv uten dop», «Bohemen leve». Dette blir en kveld i fyr og flamme og i midnattssol til selve lyden av sommer, forteller Møller.

Katatrofe

Torsdag under Millionfisken går Katastrofe på scenen.

-Eller kan det egentlig bli katastrofe med en artist som har mer enn 50 millioner streams?, spør Møller.

- I fjor ble det langt fra katastrofe under ungdomsfestivalen på Millionfisken med «Staysman & Lazz», slår den artistansvarlige fast.

I år er det duket for Petter Katastrofe, som har et titalls millioner av streaminger, og som samarbeidet med Marcus & Martinus på hiten «Elektrisk».

-Tør vi også å nevne at Petter Katastrofe ikke bare gjorde en hederlig innsats på siste sesong av «Skal vi danse», men også framsto som en særdeles hyggelig og jovial artist som vi ser fram til å få besøk av i Salangen til sommeren, forteller Møller.

Han mener at suksess og ikke katastrofe er garantert når Katastrofe entrer den spektakulære hovedscenen i Salangen i sommer.

På alles lepper

Millionfisken var på alles lepper da Kjell Eriksen fra Halden i 2014 dro av gårde med hovedpremien på 1 million kroner. Nyheten spredte seg raskt og førte blant annet til at NRK satte Rune Gokstad til å lage «Ut i naturen» fra arrangementet.

Artistansvarlig for Millionfisken, Christer Møller, er stolt over å allerede nå annonsere de første artistene til neste års festival. Foto: Morten Dokka