Det har i mange år vært snakk om å få etablert lysregulering i sentrum av Finnsnes. Før jul fremmet politiker og bussjåfør Ole-Roger Storås (Ap) behovet for trafikklys i kommunestyret, og Statens vegvesen tok tak i saken. Ifølge vegvesenet er det fotgjengerovergangen ved Amfi i Storgata som utpeker seg som spesielt problematisk.

Ønsker fortgang

Utredningen er fremdeles på et tidlig stadium, der det ses på om det er grunnlag for å opprette trafikksignalanlegg ved Amfi. Vegvesenet skal nå sende saken på høring til kommunen og politiet, og ønsker fortgang i saken.

– Det har sammenheng med at vi skal gjøre et større gravearbeid med veilysene i sentrum i sommer. Tilrettelegger vi for trafikklys samtidig kan det spare kostnader. Vi er i et tidlig stadium, men jobber intenst for å få det landet, forteller Strømseng.

Vegvesenet har for øyeblikket ikke vurdert muligheten for å etablere lysregulering flere steder i sentrum.

– Vi håper det vil ha en stor verdi å bare ta det gangfeltet ved Amfi nå, som medfører stor fotgjengertrafikk over en viktig vei for sjømatnæringa, sier Strømseng.

Følger opp

Ole-Roger Storås er glad for at det nå ser ut til å bli lysregulering i hvert fall ett sted i sentrum.

– Jeg synes det er kjempeviktig at vi får det til og i det hele tatt får begynt. Utenfor Amfi er en av de største fareplassene, spesielt på de tidene av døgnet når det er masse folk, forteller Storås, som sier at saken også vil bli fulgt opp politisk.

– Når vi først har tatt tak i det er det vår politiske oppgave å følge det opp. Det er en sped begynnelse, men vi må bare henge på det så vi får flere trafikklys i sentrum, slår han fast.

Stor trafikk

Hvert døgn passerer det omtrent 10.000 kjøretøy gjennom Finnsnes sentrum, ifølge regionlensmann Arnold Nilsen. Han er mer bekymret for fotgjengerne i sentrum enn trafikkavviklingen, og håper det snart blir gjort noe med gangfeltet utenfor Amfi.