Regionlensmann Andreas Nilsen og etterforsnkingsledelsen står fortsatt uten spor i den omtalte Vålnes-saka i Balsfjord. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Høsten 2012 startet politiet undersøkelser i huset ved Storsteinnes, der Per Vålnes (50) bodde, etter det de mener har vært et drap. Vålnes har vært savnet siden desember i 2011. Bilen til Vålnes (50) ble funnet forlatt i Lavangsdalen.

I slutten av oktober ble hans tidligere samboer (40) pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Senere ble kvinnas nåværende samboer (39) og en bekjent av henne, en mann på 41, siktet for samme forhold.

Tre andre personer ble pågrepet, men senere sluppet fri.

Vil finne svar

Ett år etter sitter etterforskningsledelsen fortsatt uten viktige spor i saka, meldte NRK onsdag ettermiddag. Etterforskninga pågår imidlertid for fullt.

– Det er veldig høy moral og godt driv i etterforskningsgruppa, så vi har god tro på at vi skal finne alle svarene i denne saken, sier regionlensmann Andreas Nilsen til NRK.

– Når vi på ett eller annet tidspunkt er ferdig med etterforskningen, blir den sendt til påtalemessig vurdering.

Nilsen mener etterforskerne er godt motiverte for å finne et svar på den mystiske forsvinningssaken, som ble bredt omtalt i mediene i hele landet før jul.

Spesiell sak

Saken er på en måte unik, siden man ikke har noe lik å forholde seg til.

Førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause, har gjort det klart at man ikke nødvendigvis trenger et lik for å kunne ta ut tiltale om drap og få en fellende dom, melder NRK.

Politiet vil nå be om forlenget varetektsfengsling, med brev- og besøksforbud.

(Folkebladet.no)