FINNSNES: Flere hundre ungdomsskoleelever troppet tirsdag morgen opp for å ta fatt på enda et nytt skoleår. Rektor Berit Gillebo, smiler fra øre til øre over det majestetiske skoleområdet som har reist seg på den såkalte ”Pettermarka”.

- Jeg har gledet meg til denne dagen helt siden jeg startet å jobbe i Lenvik kommune for godt over tre år siden, sier hun.

- Spenning

Skolen, som har en prislapp på nærmere 250 millioner kroner, glinset i sola mens elevene entret skolegården. For Gillebo er det litt uvirkelig at den store dagen endelig kom.

- Vanligvis er det en del spenning knyttet til et nytt skoleår. Både for elevene, men også for lærerne. Jeg synes det har gått veldig bra, sier hun.

Rektoren er av det inntrykk at elevene også er spente på det nye året.

- Jeg er ganske sikker på at de fleste har gledet seg. Noen har kanskje hatt en blandet følelse, men vi skal gjøre alt i vår makt for at alle sammen skal føle seg velkommen og ivaretatt. Derfor vil vi blant annet bruke de første dagene til å bli kjent med hverandre på tvers av klassene, samt lære å kjenne skoleområdet og lærerne, sier hun.

- En nytelse

- Er du fornøyd med sluttproduktet?

- Ja, veldig. Det er en nytelse å gå i korridorene og se ut av vinduene på den fantastiske skolegården. Tenk på alle de ulike spesialrommene vi har; Svømmebassenget, styrkerommet, gymsalen. Det er virkelig en fryd, påpeker hun.

- Jeg har nærmest ikke sovet i natt. Tror nesten at jeg har vært like spent som 8. klassingene, legger hun til med et smil.

Over 300 ungdomsskoleelever samlet i ett bygg kan imidlertid by på noen utfordringer.

- Dette er ungdom i en sårbar alder som er nysgjerrige på livet og full av lærelyst. Vi har et spesialoppdrag, nemlig å  motivere og fylle dagene med spennende læringsaktiviteter, sier hun avslutningsvis.

Jakob Knoph, Magnus Posti Møller, og Patrick Mathisen. Alle ved skoletrinn 8 B, ser fram til å starte skoleåret ved den nye ungdomsskolen.

- Det som overrasket meg mest, er hvordan skola er bygd. Den ble kjempekul og gleder oss til å ta fatt på året. Det gir oss en motivasjons-boost, sier Posti Møller.

(F.v) Jakob Knoph, Magnus Posti Møller, og Patrick Mathisen gleder seg til skoleårene ved den nye skola. Foto: Christian A. Unosen
Tirsdag morgen var det skolestart i Lenvik kommune. Finnsnes nye ungdomsskole pryder den såkalte ”Pettermarka” og over 300 ungdomsskoleelever troppet opp for å ta fatt på enda et skoleår. Skolegården har forvandlet seg fra å være et bygningsområde til å bli en plass hvor elevene kan være aktive i firminuttene. Blant annet med ballbinge og volley-ball-bane. Det er ingen tvil om at både lærerne og elevene er spente på hva de kommende årene ved den nye skola vil bringe. Foto: Christian A. Unosen
I et nytt og polert lærerværelse har lærerne full oversikt over skolegården fra de store vinduene i andre etasje. Foto: Christian A. Unosen
Over 300 elever troppet tirsdag morgen opp for å ta fatt på et nytt skoleår. Nå ved den nye ungdomsskolen på Finnsnes. Foto: Christian A. Unosen
En helt ny skolegård med ulike attraksjoner sørger for aktivitet i friminuttene. Foto: Christian A. Unosen