BARDUFOSS: I midten av juni pågrep politiet i Målselv en mann, mistenkt for seksuelle overgrep mot et barn. Politiet bekrefter nå at mannen ble dømt for sedelighetsforbrytelser for rundt 15 år siden.

– Jeg kan bekrefte at mannen for mange år siden ble dømt for sedelighetsforbrytelse, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved regionlensmannskontoret i Målselv.

Hun ønsker ikke å utdype den saken noe nærmere.

Saken mot mannen er nå snart ferdig etterforsket og vil bli overlevert til påtalemyndighetene om kort tid.

Analyse

– Vi venter fortsatt på en analyse av noen digitale spor vi har funnet. Det vil nok ta noen dager før vi får det. Analysen vil også avgjøre om vi vil foreta ytterligere etterforskning i saken. Hvis ikke vil saken bli oversendt påtalemyndighetene i løpet av kort tid. Så er det opp til påtalemyndigheten å avgjøre hva som skjer videre i saken, sier Grimnes, som ikke ønsker å gå i detaler på hva etterforskningen har avdekket.

Politiet venter også på et dommeravhør av fornærmede.

Avhørt en gang

Analysen vil blant annet avgjøre om siktede vil bli tatt inn til ytterligere avhør. Så langt har vedkommende vært inne til et avhør da han ble pågrepet i midten av juni.

– Mannen erkjenner ingen skyld i saken, sier Grimnes.

Totalt har politiet hatt 11 personer inne til avhør i saken.

Siktelsen mot mannen gjelder seksuelle overgrep mot ett barn.

– Det foreligger ikke mistanke om at det er flere barn involvert, sa Grimnes til Folkebladet da mannen ble pågrepet og tatt inn til avhør.

Mannen ble løslatt etter avhøret.

(Folkebladet.no)