FINNSNES: To tidligere ansatte av transportfirmaet har denne uka uttalt at Boreal sliter med en omfattende fyllekuktur blant sine ansatte.

Uttalelsene kom i etter politiet pågrep tre av deres ansatte, da det forelå mistanke om at de hadde promille i tjenesten.

Kjenner ikke igjen

– I den senere tid har det vært mange oppslag i media om alkoholbruk på våre fartøy i Nord-Norge. Dessverre preges oppslagene og karteristikken av uriktige eller mangelfulle fakta, skriver de i et presseskriv.

De mener dette skaper store belastinger for dem som firma.

– Vi som ansatte, som tillitsvalgte og som ledelse kjenner oss ikke igjen i beskrivelsene samtidig som vi føler at den misvisende fremstillingen er en belastning for oss, skrives det videre.

Varsla selv

Etter tips, så var det Boreal som selv varsla politiet.

– Sikkerhet for våre passasjerer og mannskap er det aller viktigste for oss, og som en følge av at vi tar sikkerhet svært alvorlig gikk det i dette tilfelle utover våre egne ansatte. At vårt eget mannskap avgir positive prøver er særdeles beklagelig, står det i presseskrivet.

– Ukritisk journalistikk

Rutiner

– Som ansatte har vi også et ansvar for at våre interne retningslinjer og rutiner etterleves. På fartøyene er det skipsfører som, i egenskap av å være øverste leder, har et selvstendig ansvar for mannskapet og sikkerheten, og som skal sørge for at våre retningslinjer overholdes, skriver de videre.

(Folkebladet.no)