FINNSNES: Tonje Lavik, formann i FpU Lenvik & Omegn, ønsker å invitere leder i Lenvik AUF, May-Britt Simonsen og leder i Indre Troms Unge Høyre, Sina Martinsen Walle, til offentlig paneldebatt der publikum skal få sette agendaen.

Publikum velger

Tonje Lavik forteller at hun ønsker at debatten skal være et arrangement de tre ungdomspartiene samarbeider om.

– Så kan vi holde en avstemning i forkant slik at publikum kan velge hvilke temaer som blir tatt opp. Selv håper jeg at samferdsel og innvandring vil bli tatt opp, ettersom dette er aktuelle tema både i Lenvik og Troms øvrig.

Ved at publikum velger temaene mener Lavik det blir mer rettferdig, i tillegg til at partilederne får tid til å tenke seg om før debatten. Hun vil også åpne for spørsmål fra publikum.

Arena for innblikk

– Jeg ønsker å få informert ungdom i lokalsamfunnet. Dette er en god arena for at ungdom i nærmiljøet skal få et innblikk i hva de ulike partiene står for.

Det mener Lavik er hensiktsmessig i forkant av det kommende kommunevalget ettersom mange ungdommer kanskje mangler innsikt i standpunktene til de ulike ungdomspartiene.

– Jeg håper dette er noe vi etterhvert kan gjennomføre et par ganger i året, sier Lavik.

Tror på oppslutning

Lavik har ingen usikkerheter om hvorvidt det vil dukke opp tilskuere på et slikt arrangement.

– Jeg tror absolutt at folk vil komme på dette. Det er flere som har etterlyst arrangementer for å få høre mer om de ulike ungdomspartiene.

Lavik ønsker som sagt at dette skal være et samarbeid mellom de tre ungdomspartiene, men har gjort seg opp noen tanker allerede.

– Et forslag er å invitere regionsleder i Ungdommens fylkesråd Nicklas Johansen, til å være partipolitisk nøytral ordstyrer.

Lavik oppfordrer May-Britt Simonsen og Sina Martinsen Walle til å kontakte henne personlig for å respondere på invitasjonen og eventuelt igangsette planlegging av arrangementet.