Senjahopen: Vannproblemene i Senjahopen har vedvart i 40 år og spesielt på vinteren har fiske- og rekeindustrien slitt med vanntilførselen. Berg kommune har i samarbeid med konsulentfirmaet NorConsult funnet en løsning på problemene, men første del av prosjektet har stått på vent grunnet tele.

Prosjektet er todelt og del en fullføres så snart teknisk stab er tilbake fra ferie. Del en består av regulering av vannutførselen slik at vann ikke bare renner ubrukt ut i havet og holder vann i magasinet.

Del to er ny vannledning til Senjahopen og får politisk avgjørelse formannskapet om halvannen uke. Berg kommunestyre har gitt tilslutning til at formannskapet kan gjøre det formelle vedtaket.

Store kostnader

Ordfører Guttorm Nergård tror på politisk enighet og ser positivt på situasjonen.

– Med politisk enighet er det mulig å gjøre de nødvendige grepene som sikrer vanntilførselen. Vi er i full gang og regner med å realisere prosjektet innen november, forteller ordføreren.

Nergård synes valget å gjøre begge deler.

– Vannledningen er gammel og overmoden for utskiftning og nå setter vi igang og gjør dette skikkelig, sier han.

Ordfører Nergård forklarer at prosjektet medfører store kostnader og er glad for å ha et positivt næringsliv.

Økt avgift

Senjahopen har et todelt vannverk og det er bedriftsnettet som får disse forbedringene.

– Næringslivet er med på dette og må ta en del av kostnadene gjennom økte vannavgifter, forklarer Nergård.

Coldwater Prawns i Senjahopen er avhengig av god vanntilgang for å kunne kjøre full produksjon. Daglig leder Knut Helge Vestre håper Berg kommune klarer å realisere prosjektet før vinteren.

Nok råstoff

– Jeg ser veldig positivt på dette og håper de klarer å fullføre det slik de ønsker og slik som stipulert. Dette prosjektet forventer jeg at blir gjennomført, sier Vestre.

Rekebedriften har kjøpt inn nok råstoff til å holde igang produksjonen ut året.

– Jeg har tro på at vi klarer å sikre oss råstoff også i vinter. Vi har kjøpt mye på auksjon og er sikret langt framover. Sist vinter pillet vi uten reker og det gikk ganske dårlig, spøker han.

(Folkebladet.no)