TROLLVIK: I 2010 ble det bygget ny gang – og sykkelsti en lengre strekning mellom Trollvik og Leiknes.

Under arbeidet ble det lagt ned rør som skulle brukes i forbindelse med fibernett.

Godt igang

Lenvik Kabel-TV er godt i gang med arbeidet, og graver nå i smågatene i Trollvik for å få ferdigstilt arbeidet.

– Vi er kommet godt i gang. Rørene er i bakken, og vi arbeider videre. Vi regner med å ha de første kundene oppe i løpet av høsten, sier Tom Nikolaisen i Lenvik Kabel-TV.

Han forteller også at det daglig kommer inn telefoner og forespørsler fra kunder fra Trollvik til Bjorelvnes angående fibernettet.

– Fantastisk

– Siden det er ny teknologi må vi testkjøre dette, og det er mye arbeid med planlegging og koblinger. Vi jobber så raskt vi kan, sier Nikolaisen.

Fibernett er et høyhastighetsnett med leveranse av Kabel-TV og internett. Hovedsakelig er det internettet gjennom Trollvik-Leiknes som er mest ønsket grunnet dårlige forbindelser.

I fjor laget Tommy Sarnes fra Trollvik Facebook-gruppen ” Vi ønsker fiber-bredbånd til Trollvik-Leiknes området”. Nå går ønsket i oppfyllelse.

– Fantastisk

- Det er helt fantastisk at det kommer! Jeg har hørt rykter om at det skulle komme en gang i løpet av høsten, og jeg har også snakket med flere sambygdinger som har sett at det har blitt klargjort.

Han mener at det helt klart er behov for bedre nett, og mener det er et stort skritt videre.

– Det er mange som irriterer seg over kvaliteten på kobbernettet til Telenor. Med tenåringer i huset og voksne på nettbrett merker man at det blir dårlig kvalitet på nettet, avslutter Sarnes.

Tom Nikolaisen i Lenvik Kabel-TV kan også fortelle at det etter hvert vil bli arbeidet videre fra gang – og sykkelveiens ende på Leiknes og videre nordover mot Bjorelvnes med fibernett.

(Folkebladet.no)