GRYLLEFJORD: Havfiskefestivalen i Gryllefjord åpner allerede i dag. Fredag er det klart for åpningen av Gryllefjord bru og Ballesvikskaret tunnel — første del av den såkalte Torskenpakken, som har kostet rundt 380 millioner kroner.

Der det er duket for taler og kulturinnslag. Gjestene som er invitert til å si noen ord er fylkesråd Ivar B. Prestbakmo og regionsjef Torbjørn Naimak. I tillegg står ordfører i Torsken, Fred Ove Flakstad, på talelisten.

– Milepæl

– For oss er jo dette en milepæl i en liten kommune som vår. Alle som er utflyttet fra vår kommune, og som er kommet til hjembygda på ferie, er imponert over det vi har greid og fått til, understreker Flakstad. Han minner om at det vil være åpent hus i Torsken grendehus i etterkant.

– Der vil det bli dekket for mellom 300 til 400 mennesker, og alle er hjertelig velkommen. Det vil være bevertning , og vi håper at flest mulig kommer.

Selve havfiskevalen arrangeres lørdag 2. august, men det er en rekke tilbud og aktiviteter fra torsdag 31. juli til og med søndag 3. august.

Stor skredfare

– Tunnelen og brua ble tatt i bruk i desember 2013, noe før det som var planlagt, på grunn av den store skredfaren sist vinter. De to tiltakene er finansiert med statlige skredsikringsmidler og fylkeskommunale midler, opplyser fylkesråd Ivar B. Prestbakmo.

Han er glad for at man gjennom ordningen med statlige bevilgninger til skredsikring på fylkesvei har hatt muligheten til å få disse tiltakene på plass.

– Men vi har fortsatt store utfordringer, både teknisk og økonomisk, med å få sikre så store deler av vegnettet vårt som mulig. Bare i Troms på våre 2.900 km fylkesvei er behovet for skredsikring på over 2 mrd kr, og vi er helt avhengige av at også statlige myndigheter fortsetter å bidra økonomisk til det løftet som vil kreves for å skredsikre vegene våre, sier Prestbakmo.

(Folkebladet.no)

TALER 1: Torsken-ordfører Fred Ove Flakstad. Foto: Maria Holm Simonsen
TALER 2: Fylkesråd Ivar B. Prestbakmo. Foto: kjell solbakken