Finnsnes: Man vil da gå tilbake til restavfallsdunker til hver enkelt husholdning. Edvardsen er leder i utvalg for miljø og forvaltning i Lenvik kommune.

– Hvis man går tilbake til restavfall for hver husholdning, mener jeg man vil få en dyrere og dårlige ordning. Jeg synes ordninga med fellescontainere har fungert rimelig godt de fleste plasser. For 90 prosent av befolkinga har det fungert godt. At enkelte ikke klarer eller skjønner hvor man skal kvitte seg med søpla si, ødelegger for alle, mener han.

– Lett

Man har i lang tid slitt med at folk lar søpla stå utenfor containerne, i stedet for å putte de inn i containerne. I tillegg sliter man med at folk kommer med spesialavfall, som de bare legger oppå containerne.

– Folk tror de har kommet til Senja Avfall og dumper det de har med containerne. Jeg har hørt fra representanter i Senja Avfall at de vurderer situasjonen, slik den har vært, påstår Edvardsen.

At folk ikke vet bedre, avfeier han.

– Alt står svart på hvitt i folderen fra Senja Avfall. Dette går på holdning. Kanskje kommunen må komme med en holdningskampanje, spør han seg om.

– Hele Midt-Troms

Store deler av Lenvik og Midt-Troms, har fellescontainere for restavfall. Papir- og matavfall, som tømmes mye sjeldnere, har søppelbokser med husene.

– Om restavfallsordninga fjernes, gjelder det ikke bare Lenvik, men hele Midt-Troms, sier Edvardsen.

– Kjempeordning

Å gå tilbake til restavfallsdunker med hvert bolighus, mener han er et tilbakesteg.

– Vi vil få mye mer tungtransport i boligfeltene, og gebyrene for søppeltømming vil gå opp. Dessuten gir felles containere som tømmes ofte større fleksibilitet. Folk er i forskjellig livssituasjon, og en barnefamilie vil kanskje trenge søppeltømming oftere enn pensjonister, forteller han.

– Gode ordninger

For søppel som ikke skal til rest-, papp- eller matavfall, mener han det også finnes gode ordninger i Botnhågen.

– Det er en kjempeordning å kunne levere spesialavfallet sitt ved Senja Avfall. Åpningstidene er kanskje litt korte. Langåpent en dag i måneden er kanskje løsninga.

(Folkebladet.no)

Trua. Louis Edvardsen, mener man vil få en dårligere ordning, om Senja Avfall går bort fra fellescontainere for restavfall. Foto: Rune Ottarsen Foto: Rune Ottarsen