BUKTAMOEN: Noen turister kommer langveisfra for å besøke Nord-Norge. Og kinesiske turister er vel heller ikke en sjeldenhet.

Men at de kjører bil for å komme hit hører nok med til sjeldenhetene.

Fra Kina

Har du tips om denne bilen? Del med oss på epost

...eller send MMS/SMS til 2399 og start melding med FB TIPS

For ifølge folk som avisa iTromsø har snakket med, sa kineserne i bilen — riktignok på dårlig engelsk — at de hadde kjørt fra Kina. Da var bilen i Tromsø.

Onsdag ettermiddag ble den kinesiske bilen observert på Buktamoen, og skal ha kjørt i retning Finnsnes etterpå.

Språktrøbbel

- De snakket lite engelsk. Vi fikk ikke vite mye annet enn at de hadde kjørt hele veien fra Beijing, sier Janne Karin Bless til iTromsø.

- Dette er jo ikke et vanlig syn, så jeg stoppet opp for å se på bilen. Ut kom mange kinesere. De var smilende og svært imøtekommende, forklarer Bless, som observerte bilen i Tromsø.

Dekorert Cadillac

Bilen er dekorert med skriften "From China" over frontruta, utsagnet "We pray for world peace" på panseret og har kinesisk registrerte bilskilt. Bilen er også av den litt mer luksuriøse sorten — en amerikansk Cadillac SRX.

- Hadde vært morsomt å vite om dette er vanlige turister eller de har en hensikt med turen. Kanskje "world peace"?, sier en tipser.

Det er cirka 7.500 kilometer å kjøre fra Beijing til for eksempel Finnsnes — korteste vei gjennom Russland. Turen fra London til Bejing tar ni timer og 45 minutter — med rutefly.

(Folkebladet.no)

FRED: "Vi ber for verdensfred" er blant tekstene den kinesiske Cadillacen er dekorert med. Foto: Tipser