FINNSNES: Det sier Marita Saltvik Åkernes som sammen med venninna Sabrina Isabella Bakkeid kom fra Gratangen til Finnsnes for å spise ute sammen med familien.

Da de ankom kinarestauranten tirsdag kveld fikk de før de skulle bestille beskjed om at maten var ti minutter forsinka. Etter 20 minutter fikk tre i gjengen maten servert.

Betraktelig forsinket

En god halvtime senere begynte Saltvik Åkernes å etterlyse maten til de ni andre.

- Vi fikk ingen beklagelse, eller ydmykhet fra deres side, sier Saltvik Åkernes.

Etter mye frem og tilbake fikk til slutt resten av gjengen maten, og nå skulle de spise seg gode og mette, tenkte de.

Mista matlysten

- Etter et par tugger finner jeg hår i maten, sier Saltvik Åkernes.

Ikke nok med det. Den koselige kvelden topper seg når Bakkeid også finner et hår på sin tallerken.

Mens vennegjengen sitter og diskuterer hva de skal gjøre, finner det ene barnet også et hårstrå i sin mat.

- Der, i det sekundet mista vi alle matlysta, understreker Saltvik Åkernes.

Én skulle få maten gratis

Hun huker dermed tak i ei servitrise og forteller nyheten om at de har funnet flere hårstrå i maten.

- Det er greit, sier servitrisen, tar hårene som da ligger på en serviett og springer inn på kjøkkenet, forteller hun.

Få minutter senere kommer en servitør til bordet og sier at kun barnet kan få middagen spandert.

- Bakkeid spør i så måte om ikke hun også skal få sin mat gratis. Og hva med meg? Presiserer Saltvik Åkernes.

Gjengen fikk beskjed at de måtte betale regninga selv.

Ikke hårnett

Da Saltvik Åkernes trår frem til disken hvor hun på stående fot nekter å betale, får hun beskjed fra kokken som påstår at hun og de andre har plassert hår på tallerkenen selv for å få måltidene gratis.

-Hadde kokken rett? Gjorde dere det?

- Nei, selvsagt ikke. Hårene i maten var svarte og korte. Vi har for det meste lyse og lange hår, svarer Saltvik Åkernes bastant.

Gjengen så seg dermed nødt til å betale maten selv, og idet skjer spør Jørgensen om kokken i det hele tatt bruker hårnett.

- Nei, fikk vi til svar, sier Saltvik Åkernes.

- Alt på det rene

Kinarestauranten på sin side understreker at de er veldig nøye på sine rutiner, og at de har alt på det rene.

- Vi har blitt lurt av andre kunder tidligere, og derfor kan vi ikke akseptere å spandere middag på tre personer, det går bare ikke, forteller hovmester Perishan Alizadeh.

- Hvorfor bruker ikke kokkene hårnett?

- De har aldri brukt hårnett, og de som bruker det, opplever også å servere mat med hår i, svarer hun og spør om alle menn skal barbere armene sine også?

Ifølge Alizadeh opplevde familien å finne år både i risen, på kyllingen og på nuggetsen.

- De kan klage til hvem de vil, men når maten blir sendt til kjøkkenet tre ganger, blir man irritert, sier hun og beklager hendelsen.

(Folkebladet.no)