FINNSNES: Både Nokas og Gardia vakt & alarmserivce har hevda den juridiske retten til vaktholdet av kommunens bygningsmasse, ifølge e-poster sendt mellom kommunen og Nokas.

Lenvik kommune har siden slutten av mai søkt en avklaring fra Nokas. Fra Nokas side var det dødt i to måneder, fram til Lenvik krevde en avklaring øyeblikkelig. En time etter lå svaret i innboksen.

Beklaga

Nokas beklaga først seint svar. Noen avklaring kom derimot ikke. Saken skulle derimot tas til øverste nivå i Nokas.  De opplyste også at dette var en sak mellom Nokas og Gardia, og at kommunen ikke var en part i striden.

Folkebladet har prøvd å henvende seg til saksbehandler hos Nokas, men fikk i et autosvar opplyst at vedkommende var slutta. Sentralbordet ble derfor kontakta, men de har foreløpig ikke kommet med et tilsvar.

To måneder

27. mai i år ble Lenvik kommune informert om at Gardia vakt & alarmservice ville si opp alle interne avtaler med Nokas. Gardia hadde gått ut av G4S, etter sistnevnte fusjonerte med Nokas ved årsskiftet.

Denne striden står om hvem som får kontrakten som ble inngått under G4S.

Ikke levert nøkler

27. mai informerte Gardia om at alle nøkler ville leveres tilbake til kommunen, noe som til dags dato ikke er gjort. Folkebladet har vært i kontakt med daglig leder for Gardia vakt & alarmservice, Truls Johansen. Han henviste til kommunen for et svar på hvem som har hatt vaktholdet av kommunen de to siste månedene.

– Uten personell

I en e-post fra Lenvik til Nokas, ble det vist til en telefonsamtale med Gardia fra 27. mai. I telefonsamtalen hadde Gardia  påstått Lenvik stod uten personell til overvåkning og utrykning fra og med 1. juni.

Kommunen har ønska å bekrefte eller avkrefte påstanden fra Nokas sitt hold. Det er denne bekreftelsen som har uteblitt.

Gardia ytra samtidig ønske om at kommunen overførte ansvaret til dem. Lenvik svarte de ønska å beholde Nokas.

Folkebladet har prøvd å kontakte saksbehandler i kommunen, men han er på ferie frem til 18. august. Ingen andre i kommunen kunne komme med informasjon i saken.

(Folkebladet.no)

Boet. Gardia og Nokas strides om ”boet” etter G4S. Foto: Maria Holm Simonsen