MILJØAKTIVIST: Kurt Oddekalv skryter over den rene og ryddige naturen på Senja. Foto: Fredrik Kampevoll

FINNSNES: Over lengre tid har miljøaktivisten Kurt Oddekalv feriert på Senja. Årets besøk ga flere oppmuntrende opplevelser.

– Som oftest finner man strender og områder rundt tildekket med tang, tare, plast og søppel, men når jeg var å gikk tur på strendene på Senja så jeg ingenting. Det var ryddig og rent. Fantastisk rent!

Oddekalv trekker frem at slik perle som Senja, med en slik fantastisk natur, er veldig viktig å ta vare på.

– Jeg holder til under ferien på Finnjorda, men jeg var på strendene både på innersida og yttersida, og det var utrolig bra.

– Gledelig

I 30 år har Oddekalv viet sin interesse og store engasjement til miljøet, og han beskriver den rene naturen på Senja som utrolig gledelig.

– Jeg tror folket har lært seg å ikke kaste alt mulig ut fra båt, forlate engangsgriller og slikt etter camping eller etter strandbesøk.

Han trekker frem at verdens natur i dag drukner i plast, men at han på hans ferd på Senja ikke fant så mye som en plastbit.

– Tenk at bruken vår hvert år dekker Østfold fylke med plastposer. Det er et ganske stort område. Da er det veldig fint å få oppleve et sted som er så rent.

Favorittsted

Oddekalv beskriver øya Senja som sitt favorittsted i Norge, og med lang erfaring som miljøaktivist gleder det han å se utviklinga av hvordan forsøplingen verden er preget av i dag har gått tilbake.

– Det er tydelig at regler og oppfordringer virker. Jeg synes det er viktig at Folkebladets lesere får vite om dette, slik at flere kan være om det å holde orden i naturen.

Oddekalv trekker frem Ballesfjordstranda som veldig ren og ryddig.

– Det var ingen tilgrising av menneskelig aktivitet, og det er utrolig bra å se.

Honnør

Oddekalv ønsker å rette honnør til Senja Avfall, samtidig som han har en oppfordring å sende ut:

– Det er veldig viktig at de unge tar vare på kloden, og fortsetter å holde det rent og ryddig.

(Folkebladet.no)