FINNSNES:  Hugo Nordnes fortalte da Folkebladet møtte han midt i rigginga søndag formiddag at de ikke kommer til å gi seg før alt er på plass.

– Vi er om lag 30 mann i sving, og vi regner med å jobbe tolv til femten timer i strekk før befolkninga i morgen kan våkne opp til en sentrum fylt av telt, boder, hoppeslott, kafèer kaffe- og vaffler, sier han.

Nordnes stikker ikke under stol at det er mye arbeid komiteen har tatt på seg, men at det til syvende og sist vil være verdt slitet.

Gatelangt partytelt

Hovedteltet som er femten ganger femti meter langt og starter i år ved Corner og strekker seg til  vareinntaket til Amfi Finnsnes.

– Inni dette teltet vil det bli montert en scene. Kiosk- og barsystemet blir satt opp like ved reisebyråbutikken, forteller han søndag formiddag og legger til:

– Vi kunne selvfølgelig hatt arrangementet på torget uten noe form for telt, men da er man veldig væravhengig. Nå har vi ei forsikring og kan alle komme uansett vær.

– Nei. Vi føler at vi har stålkontroll. Vi har masse folk som kommer, og vi har profesjonelle montører som har ansvaret teltene. Vi tenker at vi ligger godt an, men ting kan selvfølgelig skje, forteller han.

25.000 besøkende

Det er altså i dag den èn ukers lange festivalen starter og hele Storgata har i den anledning blitt avstengt litt tidligere enn i fjor.

– Nå er det Ringveien som gjelder for gjennomkjøring, men når gata åpner søndag kveld skal hele sentrum være ryddet og klart for normal ferdsel, forteller Nordnes.

Gjennom hele festuka er det ifølge han forventa i overkant av 25.000 mennesker.

– I helgearrangementene  er  det mellom 3.000 til 4.000 mennesker som deltar, presiserer han.

FIF har i år 35-årsjubileum og i den forbindelse prøver komiteen å bygge videre på fjorårets suksess.

– Vi hadde veldig fint vær i fjor, og det later som at vi får det i år også. Barnas dag ser veldig lovende ut, noe som for meg betyr mye, forteller han avslutnigsvis.

(Folkebladet.no)