FINNSNES: Han fikk sitt første kamera som 14-åring, og har siden da tatt titusener av bilder hvert år. Før han gikk til innkjøp av kamera, var det tegning han brukte tid på.

– Jeg brukte å tegne av landskapsbilder, men jeg ble aldri fornøyd. Derfor ble det kamera istedenfor, noe jeg allerede var interessert i, forteller Hanssen.

Han har ifølge seg selv, lært av å prøve og feile. Nå går alt som en ryggmargsrefleks.

– Jeg bruker bare manuelle innstillinger, og for meg er det veldig viktig at man kjenner kameraet sitt. Er man det, vil det bli mye lettere å få gode resultater.

Sosiale medier

Til tross for at Hanssen har fotografert i såpass mange år, var det ikke før i fjor at han begynte å dele bildene på sosiale medier.

– Min forlovede mente at jeg måtte publisere verket mitt offentlig. Jeg nølte litt, men det ble en slags frivillig tvang. Så da ble det til at jeg opprettet både Facebook-side og nettside, smiler han.

Facebook-siden hans har over 35.000 like” og jevnt over blir bildene hans både delt og kommentert mye.

– Det er selvfølgelig veldig gøy, men jeg mister fort kontrollen over hvor mange som deler og hvor bildene mine blir av. En gang så en kompis av meg et bilde som var mitt på et TV-show i USA, og da klarer jeg ikke lenger henge med.

Fototurisme

Hanssen er bosatt på Slåttebakken Gård, 10 kilometer fra Finnsnes. Der har han og familien startet opp firmaet Slåttebakken Adventure, som er et ekspedisjonsfirma med hovedvekt på fototurisme. I januar får de rundt 30 personer fra Tyskland, Japan og USA på besøk som skal få oppleve nordlys, ørn, hval og mer.

Det vil også bli mindre innføringskurs i foto og kamera, og det skal Hanssen, som er fullstendig selvlært, selv stå for. Gården har gode fasiliteter, og de har kjøpt inn nye båter som egner seg til blant annet hvalsafari. Markedsføringen er derimot satt på vent før alt er klart.

Fotoutstilling

Hanssen sitt verk vil være å se i Kunnskapsparken under hele festuka. - Det er litt skummelt, men mest gøy, sier han avslutningsvis.

(Folkebladet.no)

natur: ”Reflections in the night” Foto: Anders Hanssen Foto: Anders Hanssen www.andershanssen
Nordlys: Hanssen er kjent for sine mange fine nordlysbilder. Foto: Anders Hanssen Foto: Anders Hanssen www.andershanssen.com
Fotoentusiast: Anders Hanssen med et av fotografiene sine, ”Golden Ball”. Foto: Lisa M. Bakkelund Foto: Stian Andre Lund