EKEBERGSLETTA (Folkebladet) Omlag 32.000 deltakere og 1.400 lag deltar på Norway Cup i år, og Folkebladets sjefsredaktør og trener for FILs småjentelag, Steinulf Henriksen forteller at stemninga er veldig rolig og avbalansert.

- Det er lite, eller nær sagt ingen politi, men Kongens garde spiser sammen med oss, forteller han og legger til at de også skal delta på seremonien.

Ungdom mellom ti og 19 år fra ulike nasjoner kommer i morgen for å delta på arrangementet som foregår på Ekebergsletta i Oslo.

Sammen trener Henriksen og Ulf Alexandersen FILs småjentelag, og sistnevnte kan meddele at de er et fulltallig fotballag (rundt 30 stykker) som nå spiser og koser seg sammen.

- Guttelaget kommer ikke for i kveld, og det er heller ingen som sitter igjen på skola og ikke tør eller vil være med hit, forteller Alexandersen.

- Avslappa stemning

Laget har etablert seg på en skole om lag 30 minutter med offentlig transport unna Ekebergsletta.

- Da vi kom til Gardermoen var det egentlig veldig lite politi, og liten følelse av at noe spesielt er på gang. Jeg la ikke merke til noe, forteller Alexandersen.

Personlig var det for han som å komme til Oslo på lik linje som tidligere år.

- Det er en avslappa stemning, ingen nervøsitet, og det er ikke en sjel som har nevnt noe i forhold til terrortrusselen som ble kjent torsdag morgen, forteller Alexandersen.

Tre lag har trekt seg

Ifølge han preges nå Ekebergsletta av 33 varmegrader, glade voksne, barn og ungdommer som ikke virker å tenke på trusselen i det hele tatt.

Det til tross er det en av foreldrene og noen spillere fra FIL som ikke ønsker å delta på åpningsseremonien, og tre andre lag har også trekt seg fra fotballstevnet.

- Vi har ikke hatt noe stort møte før vi satte oss til matbordet, men vi blir å ta en liten prat for å sjekke status før vi går bortover til åpninga, sier han.

Økt bemanning

PST har i så måte gått ut med informasjon om at de nå styrker politibemanninga på offentlige arenaer hvor store folkemengder samles, også Norway Cup er inkludert.

- Vi har i mange år hatt en beredskapsplan og tatt høyde for alle tenkelige scenarier. Jeg har vært i møte med politiet, og de har vurdert det dithen at vi kommer til å merke økt tilstedeværelse. Det føler jeg som en ekstra trygghet og som et uttrykk fra en etat som virkelig tar ansvar, forteller Frode Kyvåg til Dagbladet.

(Folkebladet.no)