FINNSNES: – Det har vært en drøm lenge, forteller de.
Selv om paret nå har fylt hyllene med varer, venter de fortsatt på mer, og derfor står noe ennå tomt.
– Vi kunne fylt alle hyllene med orientalske varer, men for ikke å overstable med et identisk utbud, venter vi heller på ny levering mandag, forteller Hans-Ivar lørdag.
– Uvanlige varer
Butikken holder til i første etasje av Fredheimsgården og da Folkebladet tok turen dit, strømma kundene nærsagt på.
– Hvordan har kundestrømmen vært siden morgentimene?
– Det har gått i rykk og napp. Vi har hatt flere puljer med mye folk, pause i ti minutter før neste strøm har kommet, forteller han.
De varene butkken venter på kategoriseres av Hans-Ivar som ”uvanlig” for mannen i gata.
– Det utbudet får man ikke tak i andre steder siden det går mye på filippinske retter, forteller han.
– Hva er egentlig orentalsk mat, da?
– Da vi planla navnet til denne butikken foreslo vi Asiamat eller Thaimat, men det navnet vi valgte (Orientalsk mat) er en betegnelse på noe som er øst for oss - altså østlig mat, presiserer han.
Vil opp og frem
Paret ser nå opp og frem når det kommer til den lille bedrifta.
– Vi starter litt smått, men håper at interessen blir så stor at vi kan utvide til en butikk som inkluderer asiatisk mat i form av indiske- og afghanistanske retter, sier han.
Nudler og brødsmuler
Det folk lørdag var med interessert i å kjøpe var soyasaus, nudler, vårrullpapir og bread crums.
– Egentlig det meste er interessant for kundene, men det blir også spurt mye om grønnsaker, så det er veldig viktig å få inn i buikken, noe vi også gjør førstkommende fredag, forteller han.
– Er dette en butikk for spesielt interesserte?
– Ja, det er det nok. Det er den asiatiske befolkninga som bor i området som i første omgang strømmer til butikken, men det vi merker er at det norske folk er blitt veldig interessert i denne type mat også, forteller han.
Etterhvert skal paret utarbeide ulike oppskriftshefter som skal promoteres i butikken.
– Det er ikke alle som vet hvordan man lager orientalsk mat fra bunnen av, derfor kan noe slikt være med på å hjelpe, forteller Hans-Ivar avslutningsvis.
(Folkebladet.no)