FINNSNES: - Dette er synspunkter jeg har hatt siden jeg i 15-årsalderen ville utdanne meg til hjelpepleier, forteller hun da Folkebladet møtte henne etter endt arbeidsdag.

I blogginnlegget under overskrifta «Jeg tørker med glede» legger hun vekt på viktigheten av jobben som helsefagarbeider og hvor irritert hun blir av fordommer og myter knytta til det faget.

- Jeg tørker med stolthet Katrine Boel Gregussen skrev søndag et blogginnlegg hvor hun hyller helsefagarbeidere og hjelpepleiere. Innlegget under tittelen "Jeg tørker med stolthet" deles nærmest i rekordfart på sosiale medier. Skyhøye lesertall

Blogginnlegget har siden publiseringsdato blitt lest over 7.000 ganger og delt nærmere 2.000 på hennes blogg. Hos Folkebladet har også innlegget solgt som varmt hvetebrød.

Gregussen har til vanlig om lag 20 - 100 daglige lesere.

Gjennom ei nattevakt sammen med ei venninne ble blogginnlegget født. Sammen diskuterte de hvor irriterende det i 2014 er at folk fortsatt ser ned på helsefagarbeidere i samfunnet.

- Det har alltid vært mitt mål å nå frem til så mange folk som mulig med mine synspunkter, noe som jeg nå føler å ha oppnådd, forteller hun og legger til at hun ofte velger å forsvare folk som ikke blir forsvart i samfunnet.

Langtidsengasjert

I over ti år har hun vært engasjert i samme yrke og har alltid ønsket å utøve en samfunnsforskjell.

- Jeg forsøker å bidra til en endring i samfunnet innenfor det yrket jeg har. Da mener jeg både politisk og i praksis, sier hun.

Gregussen tror at frykt for det ukjente og at yrket holder en lav status i samfunnet er med på å sette negative tanker i hodene til folk.

- Jeg kommer fortsatt til å blogge om det jeg mener er viktig, hvis man leser bloggen min ser man også at det går mye på helsepolitikk fra både inn- og utsida av veggene, sier hun.

Gregussen kategoriserer seg som en jevnlig blogger, men at hun nå føler presset til å yte mer overfor leserne sine.

- Ifølge statistikken ser jeg at folk vil lese mer om lignende tema, sier hun.

Sensurert

Også da Gregussen skrev et innlegg under overskrifta "Facebooksvangerskap" hadde hun gjennom en måned om lag 40.000 lesere.

- Da var det mange provoserte unge mødre i kommentarfeltet, forteller hun og ler litt.

Siden den gang har den unge og frittalende politikeren lært. Nå sensureres alle kommentarene, og kun de konstruktive, saklige og snille får slippe til.

- I overmåte glad

Noen av kommentarene til Gregussens siste innlegg lyder som følgende:

- Her ser man jente med stor J og som har valgt riktig jobb. Alle som er så heldig at dem lever til alderdommen tar dem vil trenge hjelp. Tenk på de alle som synes det å tørke er fæle greier, presiserer en kvinne.

- Fantastisk godt fortalt. Du har all grunn til å være stolt av jobben din. Klem til deg og alle i samme yrke, kommenterer en annen.

- Tenk at mennesker som deg fremdeles finnes. Etter over 40 år som sykepleier, er jeg i overmåte glad over å høre dine betraktninger om hvordan en helsearbeiders hverdag kan være. Vær stolt over at du har slike flotte egenskaper, skriver en tredje.

(Folkebladet.no)