FINNSNES: Folkebladet.no har vært i kontakt med lensmann ved Lenvik lensmannskontor, Arnold Nilssen, men han hadde ikke mulighet til å besvare våre spørsmål.

- Du ringer sikkert i forbindelse med det vi jobber med nå. Det er ganske hektisk her nå, så vi må komme tilbake senere, sa han til Folkebladet, da vi ringte rundt 12.

Klokken 10 holdt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) en pressekonferanse hvor det kom frem at det kan finnes en "mulig terrortrussel mot Norge".

Troverdig

- PST mottok nylig informasjon om at personer med tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe i Syria kan ha til hensikt å gjennomføre en terrorhandling i Norge, uttalte PSTs sjef Benedicte Bjørnland på pressekonferansen.

I en pressemelding fra PST heter det at etter undersøkelser fremsto informasjonens troverdighet styrket. Men det finnes ingen informasjon om hvem, hvordan, hvilket mål eller på hvilken måte et slikt eventuelt angrep er planlagt gjennomført.

- Vi har også opplysninger som tyder på at en eventuell terrorhandling mot Norge er planlagt gjennomført innen kort tid - antakelig dreier det seg om få dager.

Bevæpnet

Vidar Refvik, som er fungerende politidirektør, påpeker at beredskapsnivået i Norge økes.

- Folk vil primært merke vår beredskap ved at politi har økt tilstedeværelse ved grenseoverganger, innfartsveier, internasjonale flyplasser og togstasjoner. Politiet som patruljerer ved disse områdene vil være bevæpnet, sier Refvik ifølge VG Nett.

Dette gjelder også i Nord-Norge.

- Det er varlset økt beredskap ved grenseoverganger, innfartsveier, flyplasser også videre. Dette vil vi også gjennomføre lokalt og de som drar ut vil være bevæpnet, opplyser operasjonsleder Gunnar Baardsen ved Troms politidistrikt til iTromsø.

Helikopterberedskap

Politiet har bedt om at Forsvaret senker beredskapstiden på helikpoterne som skal støtte politiet på Bardufoss, skriver NRK Nordnytt.

– Det vi har gjort er å skjerpe beredskapen på helikoptrene på Bardufoss, slik at de har kortere beredskapstid og kan rykke ut raskere, sier pressetalsmann for Forsvarssjefen, Eystein Kvarving.

Også på Bjørnefjell er det utplassert bevæpnet politi.

- I dialog

Kommunikasjonssjef ved Avinor, Margareth Aske forteller overfor Folkebladet at Bardufoss lufthavn er i fortløpende i dialog med luftfartstilsynet, politi og departement.

- Det fokuseres også på helt lokale tiltak, men det vil ikke få noen som helst innvirkning på trafikken og passasjerer, opplyser hun.

I så måte kan hun også meddele at Bardufoss lufthavn ikke har noen internasjonale avganger som det fokuseres mest på i Norge nå.

– Det vi vet er at det vil være væpnet politi på alle flyplasser med internasjonale avganger. Mer informasjon vil komme etter hvert, sier hun.

- Det er ikke kommet inn noe fra sentralt hold ennå, forteller hun.

(Folkebladet.no)