FINNSNES: Tøllefsen bor på Finnsnes og besteg for første gang Breitind i fjor. På nedturen bestemte hun seg for at neste gang skulle være ikledd bunad, og slik ble det.

- Jeg har en veldig snill kompis som bar deler av bunaden for meg. Jeg tok resten i ryggsekken, forteller hun og legger til at utsikta derfra er helt fantastisk.

Det var for Tøllefsen og de to andre vennene som fulgte henne litt tungt å gå opp til fjelltoppen da terrenget der er ganske bratt.

- Det er nok den tyngste turen jeg har gått på i år, men jeg liker veldig godt å gå turer i fjellet, forteller hun.

- Ny trend?

Til tross for naturmennesket inni henne har hun ikke vært omkring på andre tinder iført bunad, årsaken til det er ifølge henne at Breitind kun er det fjellet bunaden er verdt.

Trendene på fjelltopper har lenge spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier. Ofte stiller både menn og kvinner opp med rumpa bar idet blitsen går av.

- Kanskje har du nå starta en ny trend?

- Det har vært veldig morsomt om jeg hadde gjort det, svarer hun.

Tøllefsen har tenkt tanken på å ta bunaden på seg ved flere fjellvandringer.

- Til neste år skal jeg legge opp til at et helt gjeng går sammen opp iført bunad og finstas, det skulle vært usedvanlig morsomt, sier hun og ler.

- Elsker Senja

Under bildet som i går ble publisert på Facebook står det at Tøllefsen elsker Senja.

- Hvorfor gjør du det?

- Det er den flotte naturen, og når det er fint vær, er det ingen steder som er vakrere. Det er noe helt spesielt, svarer hun.

At Tøllefsen poserer med bunad på Senjas høyeste fjell, er for henne typisk senjaværing i en typisk nordnorsk sommer på sitt beste.

- Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på hva jeg gjorde, og det settes pris på, sier hun avslutningsvis.

Breitind er 1.010 meter over havet og turen opp tar ifølge Senja-online.com to til fire timer alt etter hvor god formen er.

(Folkebladet.no)