Silsand: – Det offentlige og reiselivsnæringa må begynne å ta ut hele potensialet av denne fantastiske eventyrøya, sier Line Miriam Sandberg.

Etter å ha kjørt bobil i halve Norge, Sverige og Danmark i sommer viser hun til mange rasteplasser lagt til naturskjønne omgivelser som gir opplevelser å fortelle videre til venner og bekjente.

Fornøyde gjester

– De hadde lagt rasteplasser til naturgitte fasiliteter ved elver, fosser, sjøer og hav, tilrettelagt for å stoppe å få gode opplevelser, forteller Sandberg.

Hun har tro på at gode opplevelser fortelles videre og har større kraft enn reklamebrosjyrer.

– Fornøyde gjester forteller videre og for hver fornøyde turist kan vi få tilbake, sier Sandberg.

Hun ønsker ikke å svartmale og roser landemerkene Magasuget og Tungeneset, men generelt ser hun ikke steder å parkere en bobil for natta.

Legger igjen penger

– Det er omtrent ingen plasser å stoppe og vi mangler de gode fine rasteplasser. Magasuget er bare ei sløyfe inn og en av de vakreste strendene i Nord-Norge har ikke parkeringmuligheter for bobil, sier Sandberg og sikter til Bøværstranda.

Sandberg ønsker bobilturistene velkommen nordover og ser på dem som gode bidrag til en voksende turistnæring.

– Det er etablert en myte om at bobilturistene ikke legger igjen penger. Alle turister legger igjen penger på en eller annen måte. De må ha drivstoff, mat og opplevelser, sier Sanberg og  sender en utfordring ut til alle som er glade i området.

Utfordring

– Hva kan vi gjøre på Senja, uavhengig av kommunegrenser, for å gjøre det til et av de mest fantastiske turistopplevelser, sommer som vinter?

Sandberg viser til flotte tiltak, slik som sykkelstopp med benk og blomsterbed og tønnene med blomster og påskriften Trivelige Berg.

– Her er en vei å gå for å tilrettelegge for den ekstra gode opplevelsen.

Route 86 eller 69

Sandberg tror det kan være lurt å spille på navn som Route 86 som spiller på veinavnet eller Route 69 som spiller på breddegraden.

– Det må skapes liv langs løypa med spesielle og unike opplevelser og markedsføres som en unik merkevare, forklarer Sandberg.

Hun ser for seg en sterke satsing på forskjønning.

– Langs riksvei 86 er det fantastisk flotte steder uten store og gode rasteplasser. Vi kunne dra den helt ut og tenkt på å ha et parkvesen. Dette er noe vi ikke har tradisjon for og mangler noen som gjør denne jobben. Også må vi være mer bevisst på at reiseliv er tverrfaglig sektor, sier hun.

(Folkebladet.no)

Tungeneset: Bussene fra Gegg kommer til Senja om sommeren. Daglig leder Christian Gegg sier de kommer for naturopplevelsene. Foto: Rune Ottarsen
Fasiliteter: Leder i Norges Bobilforening, Kurt Jenssen, ønsker seg bedre fasiliteter for bobiler. – Før moloen til Husøy er det laget bobilparkering. Tenk hvis det ble gjort flere steder, sier Jenssen. Foto: Rune Ottarsen