STEFJORDEN: - En klatrer på vei opp til Stetind skal ha falt ned fem meter og ligger på ei fjellhylle, sa pressemedarbeider Irene R. Skaue ved HRS Nord-Norge til An.no tirsdag kveld.

Den skadde skal være en utenlandsk kvinne i 20-årene og et Sea King-helikopter ble rekvirert fra Bodø til toppen av nasjonalfjellet hvor kvinna ikke langt unna befant seg for å hente henne.

Heisa opp i helikopter

Stetind er 1.392 meter høyt og ifølge An.no ble den skadde kvinna henta av en alpin redningsgruppe.

Skaue opplyser til avisen at kvinnen etter kort tid ble klargjort til å heises opp i redningshelikopteret, noe som for øvrig tok sted før klokken 22.00 tirsdag kveld.

Klatrere slo alarm

Den skadde kvinna ble så frakta til flyplassen i Narvik, hvor en ambulanse sto klar for å ta henne videre til sykehusbehandling ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Narvik, ifølge an.no

Skadeomfanget var på tidspunktet uvisst.

Det skal ha vært ei klatregruppe lenger opp i fjellet som ble oppmerksom på at ulykka hadde forekommet bak dem. Det var også de som meldte fra om hendelsen.

Alvorlig i Tromsø

Siste nytt er ifølge an.no at kvnna ble operert natt til onsdag, og tilstanden skal være stabil, men alvorlig.

- Hun blir liggende til videre oppfølging, opplyste pressevakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge ved Per Christian Johansen til avisa i morges.

Kvinna ble frakta til Universitetssykehuset (UNN) i Tromsø etter midnatt med helikopter.

(Folkebladet.no)