FINNSNES: Det er Fylkesmennene i Nord-Norge som gjennom jordbruksavtalen har fått midler til utvikling av det arktiske landbruket.

- Midlene forvaltes samla sammen med midler fra Sametinget til næringsformål. Dessuten bidrar også Nordland Fylkeskommune med midler, fremkommer det fra Fylkesmannen i Troms.

22.9 mill.

Den andre søknadsomgangen for de arktiske midlene er nå ferdigbehandla og 6.25 millioner er bevilga til 12 ulike søkere og 16 prosjekter.

Det samla søknadsomfang var på 31 søknader og vel over 22.9 millioner.

- Derfor har det vært nødvendig med sylskarp prioritering blant de mottatte søknadene, presiseres det videre.

Stor spredning

Ifølge Fylkesmannen har det vært stor spredning i innretningen på de omsøkte prosjektene, fra hagebær i Arktis til god og produktiv agronomi.

- Andre prosjekt som har fått midlene er utvikling av arktisk fagskoletilbud innen planteproduksjon og driftsledelse og til samisk matutvikling i Sameland.

Representanter

Behandlingene av sakene er gjort av styret for forvaltning av midler til utvikling av arktisk landbruk som består av de tre landbruksdirektørene i Nordland, Troms og Finnmark, en representant fra sametinget, en representant fra de nordnorske fylkeslagene i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, en representant fra de nordnorske fylkeslagene i Norges Bondelag, en fra Reindriftsamers Landsforbund og en representant fra Nordland fylkeskommune.

Fylkesmannen i Troms har hatt saksbehandlingen av alle sakene ved denne søknadsomgangen.

(Folkebladet.no)