MÅLSELV: Leder i Målselvfossens elveeierlag, Kjell-Åge Fossland opplyste mandag på deres hjemmeside at kobbe var observert ved den gamle brua ved Moen og helt oppe i fossen, samt at de har fått fellingstillatelse.

- Vi trenger derfor tilbakemeldinger i forhold til observasjoner, heter det.

Observert

Kobbe er en type sel, og har gjennom tidene vært en vanlig plage for laksefiskerne langs kysten.

- Jeg var nede ved Krogseng og fiska laks da jeg plutselig oppdaga kobben ute i elva. Da var den bare 15 meter unna meg, sier fiskeentusiast Henrik Andresen til Nordlys, som også omtalte saka først.

- Ikke bare å skyte

Andresen forteller videre at det nok ikke er så lett å bare skyte seldyret, selv om elveeierlaget nå har fått lov til å gjøre det.

- Hvis noen oppdager en kobbe vil det ta altfor lang tid før man får tak i en skytter som har lov til å skyte den, sier han.

Laks angrepet

Kobbens naturlige habitat er som kjent langs kysten, men det til tross har den blitt observert i Målselva ved tidligere år også.

- Selv om kobben så langt ikke har vært et veldig stort problem for oss, er dette ikke noe vi ønsker å ha i Målselva, forteller Fossland videre og legger til:

- Vi vet at den er en svært rask svømmer, og at den jakter på laksen for å skaffe seg mat. Vi har i år sett flere laks med skader etter kobbe-angrep.

(Folkebladet.no)