BARDUFOSS: Den tidligere offiseren og stortingsrepresentanten for Senterpartie opplevde at sommerdagen ble mørk. 74-åringen fra Nymo i Målselv mistet synet på ene øyet og ble veldig redd.

Det er avisa Nordlys som omtaler saka lørdag.

Roser legene

Nå er den robuste pensjonisten på sykehuset i Tromsø. Han både smiler og roser leger og sykepleier opp i skyene for den behandling og omsorg han har fått på UNN.

– Legene sa at dersom jeg ikke kommet raskt til behandling, kunne jeg kanskje ha blitt blind på det venstre øyet, med fare for spredning til det andre øyet, forteller Nymo til Nordlys.

Han sier at han på sykehuset ble mottatt med en imponerende effektivitet og oppmerksomhet, både medisinsk og menneskelig.

- Informerte hele tida

– De hadde tid til å informere meg og prate med meg, på en måte som var enestående. Jeg følte meg så trygg. Man skulle nesten ikke tro det var mulig, ut fra alle de negative sykehushistoriene man ser i mediene, sier Nymo.

Han mener at en honnør til sykehusansatte er på sin plass, og vil derfor ha historia ut i avisa.

Det var forrige søndag at someridyllen hjemme på Nymo snudde. I det varme sommerværet ble litt hodesmerter i løpet av de siste ukene plutselig til noe annet.

- I det jeg reiste meg opp merket jeg at jeg hadde mistet synet på venstre øye.

Nymo ble redd for hjerneslag og blodpropp. Han ble øyeblikkelig henvist til UNN av legen i Målselv.

- Overrasket

På sykehuset kom synet tilbake og forsvant igjen. Man trodde det kunne være en blodpropp. Etterpå fikk han diagnosen temporalis arteritt, som er knyttet til revmatisme. Han ble satt under behandling som virket, og puster nå foreløpig lettet ut.

Men han kan ikke få fullrost leger og sykepleiere på UNN. Han sier til Nordlys at han er overrasket over hvor raskt og effektivt det medisinsfaglige ble koblet inn.

- De fulgte meg tett fra avdeling til avdeling, fra undersøkelse til undersøkelse. De hadde humør og tid til å informere å snakke med meg. Jeg ble møtt med en veldig omsorg og forståelse. De er jo også de reneste psykologene, forteller han til avisa.

(Folkebladet.no)