FINNSNES: Med heidundrende underskudd på til sammen 60 millioner kroner var de to første driftsårene til Troms Fylkestrafikk (TFT) ikke noe å rope hurra over. Et underskudd på 12,9 millioner kroner i 2013 gir kanskje heller ikke grunn til jubelstemning, men i sin årsberetning beretter styret om atskilling større optimisme enn tidligere.

- Styret ønsker å trekke frem at foretaket i løpet av 2013 har fått mye bedre oversikt over de økonomiske forpliktelsene som ligger i kontraktene, og at økonomistyringen har blitt betydelig forbedret, heter det i årsberetningen.

Reduserte underskuddet

I utgangspunktet var merforbruket til TFT på 31,5 millioner kroner i 2013. Tilrettelagt skoleskyss på nesten ti millioner kroner var den største pådriveren til det negative resultatet. Andre årsaker det pekes på i årsberetningen er for lave budsjett i forhold til kontraktene på fylkets hurtigbåter og busser.

Det som imidlertid ”berget” 2013-resultatet var midler TFT fikk tilført fra Troms Fylkeskommune.

- Foretaket mottok i 2013 18,6 millioner kroner til dekning av merforbruket i 2011. På grunn av strykningsregler er dette gått til reduksjon av merforbruket i 2013, som etter dette er på 12,9 millioner kroner, heter det i årsberetningen.

Forventet balanse

Styret påpeker i sin beretning at de er mindre bekymret for den økonomiske situasjonen TFT befinner seg i nå sammenlignet med i fjor.

- Dette skyldes først og fremst at budsjettet til foretaket er styrket i 2014, samt at det er gjennomført tiltak som gir høyere inntekter. Det er styrets oppfatning at budsjettet for 2014 er tilstrekkelig til å drifte de kontraktene selskapet har ansvar for og levere de tjenestene som er forventet, heter det i årsberetningen.

Det beskrives en forventing om å gå i balanse i 2014, og det uten å måtte gjennomføre mange innsparingstiltak.

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med styreleder i TFT, Toini Løvseth.

(Folkebladet.no)